Ödemiş Gaziler Derneği Başkanı Selahattin Aktaşoğlu ile dernek üyelerinden Kemal Karadoğan, Osman Kar, Recep Söker ve İsmail Yıldırım, Ödemiş Müftüsü Mustafa Bilgiç’i makamında ziyaret etti.
Dernek Başkanı Aktaşoğlu 19 Eylül 2011’de derneği kurduklarını, tüm gazileri bir çatı altında toplamayı, onlara sahip çıkarak sahip oldukları haklarını bildirmeyi ve onlar adına takip etmeyi hedeflediklerini söyledi.
Yeni neslin kendilerini tanımadığını ifade eden Selahattin Aktaşoğşu, “Bu konularda da Milli Eğitim ile işbirliği yaparak gazilerimizi yeni nesillere tanıtmayı hedeflemekteyiz. Türkiye’de ilçeler bazında en çok gazisi olan ilçe Ödemiş ilçesi. Ödemiş’te 279 Kore Gazisi ve 246 Kıbrıs Gazisi olmak üzere toplam 525 gazi bulunmaktadır. Fakat bunlardan bir kısmına hala ulaşamadık, birçoğu vefat etmişler, bunların hepsine ulaşmayı düşünüyoruz. 87 madalya siparişi verdik, 200 gazi derneğimize üye oldu ve diğerlerine de ulaşmaya çalışıyoruz, derneğimizi yeni kurduğumuzdan dolayı çok sayıda eksiğimiz var” şeklinde konuştu.
ÇOCUKLARA MİLLİ RUH KAZANDIRILMALI
Ödemiş Müftüsü Mustafa Bilgiç isegazilik ve şehitliğin para ile satın alınmayacak bir değer olduğunun altını çizerek, “Okullarda öğrencilere gazilik, şehitlik binci verilmeli, bu durum gazilerin ağzından ifade edilmeli, anlatılmalı, çocuklarımıza milli ruh kazandırılmalı. Japonlar çocuklarına önce hızlı trenlere bindirirler ve teknolojide nerelere geldiklerini hissettirirler sonra da atom bombası atılan yerlere götürerek savaşın kötü yüzünü bizzat görmelerini, hayatta ne tür kötü olaylarla karşılaşabileceklerini onlara aktarırlar. Bizler Kurtuluş Savaşı’nda, Kore’de ve Kıbrıs’ta ne kadar şehit ve gazi verdik bunları nesillerimize aktarmalıyız. Toplunda şehitlik ve gazilik kavramları unutulmamalı, bu topraklar bizlere nasıl emanet edildi bunları bilmeliyiz” dedi.
Bilgiç, Gaziler Derneği kütüphanesine kitap hediye edeceklerini söyledi.
Editör: Haber Merkezi