İzmir Adli Tıp Kurumu raporları ile Tekin’in  öldüğü Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Adli Sağlık Kurulu raporundan aynı görüşte sonuçlar ortaya çıktığı bildirildi.
İbrahim Tekin’in avukatı Mehmet Dönmez yaşanan olayla ilgili olarak kamuoyunda bir baskı unsuru oluştuğunu ifade ederek açıklama yaptı, “Ödemiş‘e bağlı Çaylı Mahallesinde Filiz Tekin’in ölümü ve kocası İbrahim Tekin’in tutuklanmasıyla ilgili olarak maalesef müvekkilim İbrahim Tekin, kamuoyunda ve bazı ulusal basın yayın organlarında dayakçı koca, şiddet  uygulayan koca şeklinde lanse edilmiştir. Ancak Filiz Tekin’in İzmir Adli Tıp Kurumu ve İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinden çıkan Adli Sağlık Kurulu  Raporunda, Filiz Tekin’in kesin ölüm nedeni Menenjit’e bağlı yüksek ateş olarak belirlenmiştir.” dedi.

“KESİN ÖLÜM  RAPORUYLA BİRLİKTE İBRAHİM TEKİN SERBEST KALDI”

Müvvekkili İbrahim Tekin’in eşi Filiz Tekin’in ölümüyle ilgili İzmir Adli Tıp Kurumu ve Ege Üniversitesinden kesin ölüm raporlarının  kendilerine ayrıntılı şekilde ulaştığını ifade eden Avukat Mehmet Dönmez “Raporlar gayet açıktır. Raporlarda Filiz Tekin’in ölüm olayına ilişkin ölen Tekin’in vücudunda mevcut muayene bulgularında, vücutta başka bir travmatik bulgu kesici-delici alet ve  ateşli silah yarası boğma gibi benzeri şeyler oluştuğunu gösteren bir bulgu yoktur. Bu raporlardan yola çıkarak bizler bu raporları mahkemeye sunarak Ödemiş Kaymakçı Cezaevinde tutuklu bulunan İbrahim Tekin’in serbest kalması gerektiğini belirtik. İbrahim Tekin Kaymakçı Cezaevindeki tutukluğundan özgürlüğüne kavuşmuştur.” dedi.

Editör: Haber Merkezi