Selçuk Belediyesi yepyeni ve farklı bir festivale imza atıyor. 6- 7 Mayıs tarihleri arasında İzmir’in UNESCO Kenti Selçuk ilçesinde düzenlenecek olan “Kantaron Festivali” ege bölgesinin lezzet çeşitliliğinin en doğal hali ile herkesi Selçuk’a davet ediyor. Festival teması sarı kantaronun bölgenin ana vatanı olması Selçuk’un doğal otları ve yöresel yemeklerini eşsiz kılıyor. Katılımcıların Selçuk ilçesinin ödüllü aşçıların elinden, kuzu etli şevketi bostan, kuzu etli enginar ve incir tatlısı tatma imkanının bulacağı festivalde yemek yarışmaları, söyleşiler ve konserler de yer alacak. Selçuk’un simgelerinden su kemerlerinin gölgesinde gerçekleşecek festival, Selçuk’un tarihi ve kültürel zenginliğine bir kez daha vurgu yapacak.

İki gün iki yarışma

Selçuk’ta 6 - 7 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek Kantaron Festivali (The Festival of St. John’s Wort ) birbirinden çeşitli lezzetleri ve etkinlikleri beraberinde getiriyor. Festival kapsamında 6 Mayıs Cumartesi günü “Ege Yöresi Yemek Yarışması”, 7 Mayıs Pazar günü ise “Yabancı Gelinler Yemek Yarışması” düzenlenecek. Ödüllü yarışmada Selçuklu kadınlar hünerlerini sergilemenin yanı sıra çeşitli ödül de kazanacak.

Kantaronun gizemi

7 Mayıs Pazar günü düzenlenecek söyleşide kantaronun yaraları, yanıkları, iltihapları mucizevi bir hızla iyileştiren özelliklerinin yanı sıra sağlık, estetik ve güzellik kaynağı sarı kantarona dair efsanelere, inançlara konu olan sıra dışı hikayelerin yanı sıra kantarona dair son bilimsel veriler de paylaşılacak.

Ödüllü aşçılardan lezzetler

Festival süresince kantaron bitkisi ve yağı, gastronomi turizmi, Ege Otları ve zeytinyağı üzerine uzman sunumları ve atölye çalışmaları da katılımcıları bekleyen etkinlikler arasında yer alıyor. Doğal ve el emeği ürünlerin tanıtım ve satış stantları da festival süresince katılımcılara alış veriş olanağı sunacak.  

6- 7 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan Selçuk Kantaron Festivali’nin UNESCO Kenti Selçuk’un birçok özelliğine vurgu yaptığını ifade eden Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; “Kantaron Festivali Selçuk’un birbirinden farklı birçok özelliğine vurgu yapan bir festival olacak. Kantaron mucizesinde Selçuk’un ayrı bir yeri var. Bu festivalle buna tanıklık etmenin yanı sıra; Selçuk’un gastronomi turizmi açısından sahip olduğu potansiyelin altı çizilecek. Bunun yanı sıra Selçuk’un zengin ot ve bitki çeşitliliği de bu festivalle tanıtılacak. Ben doğal hayatı tarihin ve kültürün eşliğinde tanımak için herkesi 6 - 7 Mayıs tarihlerinde Selçuk’a davet ediyorum” dedi. 

Editör: Haber Merkezi