HABER:FARUK ÇARK
EGE Üniversitesi Bayındır Meslek Yüksekokulu Moda Tasarımı öğretim görevlisi Kemal Yanmaz ve öğrencileri tarafından 3 ay süren çalışmalar sonucunda özenle seçilmiş bitkiler kullanılarak hazırlandı.
Türkiye’de bir ilk olan yaşayan heykel, 20. Uluslararası Bayındır Çiçek Festivali'nde kaymakamlık binasına yakın merkezi bir yer seçilerek konuldu. Antalya'da çiçek ve çocuk teması ile düzenlenen Expo 2016, Türkiye'nin bitkiler kullanılarak hazırlanan ilk yaşayan heykelin gören vatandaşların yoğun ilgisini gördü.
Bayındır 20. Uluslararası Çiçek Festivali 2. gününde hızla devam ederken Belediye Başkanımız Dr. Ufuk Sesli, Bayındır Kaymakamımız Barboros Baran ile birlikte Bayındırlı Çiçekçilerin Annesi Zeynep Çakır'ın heykelinin açılışını gerçekleştirdi. Heykel tıraş Mustafa Toygar tarafından yapılan ve Kani Bey Parkı'na yerleştirilen heykelin açılışına 2013 yılında aramızdan ayrılan Zeynep Çakır'ın kızları ve torunları da katıldı.

Zeynep Çakır Kimdir?
Zeynep Çakır (01.07.1923-13.04.2013) Bayındır’da “Çiçeklerin ve Çiçekçilerin Annesi” olarak anılır. 1941 yılında ailesi ile birlikte Selanik Dedeağaç’tan Bayındır’a göçmüş, Dedeağaç’ta gönül verdiği çiçek yetiştirme merakını Bayındır’da da sürdürmüştür.
Zeynep Çakır, evinin bahçesinde yetiştirdiği birbirinden güzel çiçeklerle Bayındır’da geçmişi Osmanlı’ya dayanan çiçekçiliği tekrar canlandırmış, Bayındır’ın “Çiçeğin Başkenti” olmasına ve çiçek üreticilerinin bugünlere gelmesine rehberlik etmiş aynı zamanda çocuklarına ve Bayındır halkına miras bırakmıştır.
Bayındır Belediyesi'nin desteği ile Ege Üniversitesi Bayındır Meslek Yüksekokulu (MYO) Moda Tasarımı Programı Öğretim Görevlisi Kemal Yanmaz ve öğrencileri, 3 ayda, galvaniz konstrüksiyonundan damlama sulamasına ve alçısına kadar özenle seçilen malzemelerle ve el emeği ile Türkiye'nin bitkilerle bezenen ve bir ilk olan yaşayan heykelini hazırladı. 3,5 metre yüksekliğindeki yaklaşık 4 ton ağırlığındaki yaşayan bu heykel 3 Mayıs tarihinde 20. Uluslararası Bayındır çiçek festivalinde açılışı yapıldı.
Bir heykelde Kani Bey Parkı’nda açıldı
Bayındır Kaymakamlığı ve Bayındır Belediyesi ile Bayındırlı çiçek üreticisi Sabri Koçaroğlu'nun katkılarıyla hazırlanan "Çiçeklerin ve çiçekçilerin annesi" Zeynep Çakır'ın heykeli Kani Bey Parkı'nda açıldı. Heykeltraş Mustafa Toygar tarafından hazırlanan heykelin açılışına 90 yaşında vefat eden Zeynep Çakır'ın kızları ve torunları da katıldı. Çakır'ın anıtını Kaymakam Barboros Baran ve Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli birlikte açtı.





Editör: Haber Merkezi