Haber / Dilek ACAR - Faruk ÇARK 

Ödemiş Umurbey Mahallesinde 2 göz odalı evde oturan 62 yaşındaki Kadriye Coşkun 36 yıl önce geçirdiği bel fıtığı ameliyatı sonrası felç kaldı. Eşi tarafından uzun yıllar ihtiyacı giderilen Kadriye Coşkun’a eşinin 6 yıl önce vefatı sonrası kendisine komşuları ve çocukları yardımcı oluyor.

Felçli olarak yaşam mücadelesini sürdüren Kadriye Coşkun, bütün gün evinin kapısının önünde oturarak zaman geçiriyor. Çarşıya çıkmak, dolaşmak istediğini ve bunun içinde akülü araca ihtiyacı olduğunu söyleyen Kadriye Coşkun’un ihtiyacına Umurbey Mahallesi Muhtarı Hatice Acar Çavdar sessiz kalmadı.

Mahallesinde birçok sosyal projeye imza atan muhtar, Türkiye Omurilik Felçliler Derneği gönüllüsü Ece Aytaç’a ulaştığını belirterek mahalle sakini Kadriye Coşkun’un ihtiyaç duyduğu akülü için gerekli görüşmeleri yaptığını ve olumlu cevap aldığını söyledi.

Muhtar Hatice Acar Çavdar, “Kadriye teyzemizin akülü tekerlekli sandalye ihtiyacı vardı. 2 göz odalı evine mahkûm olmuştu. Kendi ihtiyaçlarını ve pazar ihtiyaçlarını karşılayamıyordu.  Akülü tekerlekli sandalye ihtiyacı için kendisi daha önce başvuruda bulunmuş. Fakat bu sandalyeyi alabilmesi için bazı kriterleri tamamlaması gerekiyormuş o nedenle hayır yanıtı almış. Bende yoğun bir arayış içerisine girdim. Durumu Türkiye Omurilik Felçliler Derneği gönüllüsü Ece Aytaç’a ilettim. Kendisi bu talebimizi   geri çevirmediler. İhtiyacımız olan akülü tekerlekli sandalye ihtiyacımız 2 hafta içinde bize ulaştırıldı. Türkiye Omurilik Felçliler Derneğine teşekkürlerimi iletiyorum. Kadriye teyzemiz artık kendisi gidip pazardan kendi ihtiyaçlarını alıp evine geriye dönüyor. Ve mahallemizde istediği yere gidebiliyor.  Onu bu şekilde mutlu olduğunu görmek bizler daha çok mutlu ediyor. Bir nebzede olsa onu mutlu edebildiysek ne mutlu o zaman bize. ” dedi.

Akülü aracına kavuşan Kadriye Coşkun duygularını şöyle ifade etti; “ Akülü araca ihtiyacım vardı.. Eşimin vefatından sonra 2 göz odalı evin içinde mahkûm kaldım.  İyice, sıkılmaya başladım. Felçli olduğum için fazla bir şey yapamıyorum. Çarşıda pazardan ihtiyaçlarımı alamıyordum. Mahalle sakinlerimiz, çocuklarım ihtiyaçlarımı karşılıyordu.  Mahalle sakinlerimle birlikte bir ihtiyacımın olup, olmadığını sorarlar. Ve hemen temin ederek giderirler. Hem muhtarımız hem mahallemizin kızı Hatice bu konuda yardımcı oldu. Her zaman gelip gider, kapımı çalar. Benim bu ihtiyacımı biz nebze olsa giderdiler. Beni çok mutlu ettiler. Türkiye Omurilik Felçliler Derneğine ve Ece kızımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Türkiye Omurilik Felçliler Derneği gönüllüsü ve kendisi de dezavantajlı olan Ödemişli Ece Aytaç, dernek hakkında bilgi vererek, “  Bağışlarla varlığını sürdüren Türkiye Omurilik Felçliler Derneği  sesini duyuramayan, bu yardımlardan habersiz, gerçekten ihtiyacı olan vatandaşlara ulaşmak ve ihtiyaçlarını karşılıyor. ATS  Akülü Tekerlekli Sandalye kampanyası  vatandaşlarımızın desteği ile devam etmektedir. Toplumsal bir dayanışma örneği sergilenmektedir. ‘Onların özgürlüğü ve mutluluğu bir telefonunuza bakar’ sloganı ile tüm GSM operatörlerinden DESTEK yaz 3430 a mesaj göndererek 10 TL katkı sağlanmaktadır. Bu desteklerle akülü sandalye ihtiyacı olan kişilerin ihtiyacı karşılanmaktadır.  Bir diğer kampanyamız da kapak kampanyası. Tüm plastik kapaklar toplanıyor. Bu kapaklar Türkiye Omurilik Felçliler Derneği’ne gönderiliyor.  Burada elde edilen gelirle manuel tekerlekli sandalye, akülü sandalye, havalı yatak gibi ihtiyaçlar karşılanıyor. Ayrıntılı bilgiler Türkiye Omurilik Felçliler Derneği web sitesinde bulunuyor.”

Ben hayatta hiç bir şeyin tesadüf olmadığına inananlardanım diyen Ece Aytaç, “Sevgili Hatice abla bana ulaşarak destek istedi. Derneğimize ulaşarak gerekli prosedürleri hazırladıktan sonra Kadriye Teyzemize yardımcı olunmasında vesile olduk. Bizler sadece aracıyız. İhtiyacı olanlara elimizden geldiğince yardım etmeye çalışıyoruz.  Toplum dayanışması, vatandaşlık ve vicdani görevimiz. Bu bilincin herkeste olması gerekiyor. El ele tüm sorunları daha kolay aşabiliriz. “

Editör: Haber Merkezi