HABER:DİLEK AYVALI

AK Parti Tire İlçe Başkanı Mert Falakalı 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Falakalı mesajında şu ifadelere yer verdi, “Çanakkale Zaferi, büyük imkânsızlıklara rağmen, Türk Milleti’nin, bağımsızlığını ve vatanını korumak uğruna yapabileceği fedakârlıkları gözler önüne seren şanlı bir destandır.

106 yıl önce Çanakkale’de gösterilen birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu, günümüzde bizlere ışık tutmaktadır. Atalarımızın iman, inanç, fedakarlık ve bin yıllık medeniyet değerlerinin sonucu olarak zorlu şartlarda kazandığı zaferler, bizleri bugünlere taşımıştır. Kahramanlık ve fedakârlığın timsali olan şehit ve gazilerimizden devraldığımız vatan ve bayrak mirasımıza, sahip çıkacak, yeni nesillere emanet edeceğiz.

Türkiye’nin istikbali söz konusu olduğunda, Türk milletinin neleri göz önüne alacağını anlatan zaferlerin başında 18 Mart Çanakkale Destanı gelmektedir. Vatan’ın bölünmez bütünlüğü için 106 yıl önce olduğu gibi bugün de var gücümüzle mücadele etmeye hazırız.

Çanakkale, barışın ve ortak acılardan doğan kardeşliğin sembolüdür. İstiklalimiz ve istikbalimiz için gözünü kırpmadan toprağa giren tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, 18 Mart şehitlerimizi, Birinci Dünya Savaşı’nda pek çok cephede verdiğimiz yüzbinlerce şehidimizi, katledilen milyonlarca masum kardeşimizi, İstiklal Harbi şehitlerimizi, terörle mücadele şehitlerimizi, 15 Temmuz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Mekânları cennet olsun.”

Editör: Haber Merkezi