Ödemiş’te Bitpazarı olarak tanınan eski peynir pazarındaki bir çam ağacı cumartesi günü rüzgârın şiddetine dayanamayarak devrildi. Ağacın kahvehanenin bulunduğu doğu yönü yerine motosiklet ve bisikletlerin bulunduğu batı yönüne devrilmesi sayesinde facianın eşiğinden dönüldü.


Olay cumartesi günü 15.45 sularında meydana geldi. Şiddetli yağış ve lodosun etkili olduğu cumartesi gününde Ödemiş Belediyesi tarafından çevre düzenlemesi çalışmaları sürdürülen Bitpazarında Küçük Camii yanında bulunan yaklaşık 50 yaşında olduğu tahmin edilen çam ağacı rüzgarın etkisini artırmasına dayanamayarak büyük bir gürültüyle devrildi. Ağacın devrilmesi sonucunda park halindeki motosiklet ve bisikletler zarar görürken, hiç kimsenin zarar görmemesi olayın tek tesellisi oldu. Çam ağacıyla birlikte kaldırımda bulunan aydınlatma direği de devrildi.


Görgü tanıkları, “Eğer ağaç doğuya doğru devrilseydi dalları kahvehanenin masaların üzerine düşecekti. Bu durumda mutlaka yaralananlar veya ölenler olabilirdi. Allah korudu, Küçük Camii bahçesinde bulunan selvi ağacı da her geçen gün eğiliyor. Onun da buradaki çam ağacımız gibi devrilmesinden endişe ediyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi