Ağaç Anonim Şirketi Genel Müdürü ve Satın Alma Müdürü, Bademlili fidancılarla biraraya geldi.
Açılışı dün yapılan 7. Süs Bitkileri ve Fidancılık Sergisi’ne katılan Ağaç Anonim Şirketi Genel Müdürü Eyyüp Karahan, Satın Alma Müdürü Hikmet Şahin AK Parti Ödemiş İlçe Teşkilatı’nı ziyaret etti ve açılış sonrasında İlçe Başkanı Ali Hadim ile birlikte Ödemiş ilçesine bağlı Bademli beldesine gitti.
AK Parti Ödemiş İlçe Teşkilatı’nda konuşan Eyyüp Karahan süs bitkileri konusunda Ödemiş’i ürettim üssü haline getireceklerini söyledi.
Eyyüp Karahan ve AK Partililer ilk olarak belediye hizmet binasında Bademli Belediye Başkanı Selahattin Kundak, Sınırlı Sorumlu Yeşil Bademli Fidancılık Kooperatifi Başkanı Hasan Gider ve Bademli’li fidancılarla biraraya geldi.
Sohbet havasında geçen ziyarette Ağaç Anonim Şirketi Genel Müdürü Eyyüp Karahan, Yeşil Bademli Fidancılık Kooperatifi’nde ziraat mühendisliği yapan Gülşen Görken’den üye sayısı ve üretimleri konusunda bilgi aldı.
Bademli beldesinde yüzde 25’lik bir oranın fidancılıkla geçimini sağladığını ve çok fazla bilgiye sahip olmadıklarını aktaran Ziraat Mühendisi Gülşen Görken şu açıklamaları yaptı:
“Şu an kooperatifimizde 70 üye kaydı bulunmakta. Fidan üretiminde yıllık 15 milyon gibi büyük bir rakama sahibiz. Bir adet fidan yedi liraya satıyorlar fakat fidanların yetiştirilmesi ve yapılması gerekenler konusunda üreticimiz acemi. Bunun için Tarım Bakanlığınca görüşmeler yürüteceğiz.”
“SAKSIDA YETİŞTİRİN DAHA YÜKSEK FİYATA ALALIM”
Ardından konuyu aydınlatmak için konuşan Ağaç Anonim Şirketi Genel Müdürü Eyyüp Karahan, fidanların kaliteli yetiştirilmesi gerektiğini, üretimin azalsa karların yüksek olacağını anlattı.
Karahan, “Bugün katılan arkadaşlarımızın bileceği gibi, sergi açılışındaki konuşmamda da bunları söyledim. Üretim az olsun, kalite yüksek olsun. Fidanları poşetler yerine saksılarda yetiştirin. Altı ay daha fazla bekletin. Ben sizden o fidanları 7 lira yerine 20 liraya alayım” dedi.
Ardından söz alan AK Parti Ödemiş İlçe Başkanı Ali Hadim, Bademli beldesinden fidan alımı için, Ağaç Anonim şirketinden rica ederek bir konuşma yaptı.
Hadim, “Her konuda başarı gösteren Bademli beldesinin fidancılık konusunda da büyük başarılar sağlayacağından en ufak bir kuşkum yok. Sizler sağolun bu nazik davetimizi kırmayıp, bizimle birlikte buralara kadar geldiniz. Sizden fidan alımlarında Bademli beldesini de gözönünde bulundurmanızı rica ediyorum” ifadesinde bulundu.
Genel Müdür Karahan ise ellerinden geleni yapacaklarının sözünü verdi.
Katılımcılar daha sonra beldenin çıkışındaki fidan yetiştirilen bir araziye gitti. Üretim konusunda çok hata olduğunu aktaran Karahan, bu konuda eğitimler verilmesi gerektiğini söyledi. Ardından ziyaret sonlandı.
Editör: Haber Merkezi