Düzenlenen programa Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu ve Tire İlçe Tarım Orman Müdürü Mustafa Evran ile üreticiler katıldı.

Kestane üreticilerinin farklı bir çeşit olan Bouche de Betizac çeşidi ile tanıştırılması projesi ile Tire’de 3 köyde, 114 dekar alanda, 54 üreticiye 2 bin 282 adet kestane fidanı dağıtımı yapıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Tire İlçe Tarım Orman Müdürü Mustafa Evran, “İlçemizde büyük bir sorun olan kestane kanseri nedeniyle kestane ağaçları büyük oranda azalmış ve yerine üretim hastalık nedeniyle devam etmeyecek duruma gelmiştir. İlçemizde kestane tarımının devam etmesi için böyle bir proje yapılmıştır. Dağıtılacak olan çeşitler kestane kanseri hastalığına karşı dayanıklı çeşitlerdir” dedi.

Tarımda 35'in İzi kapsamında Tire’de 151.100 TL Proje bedeli ile 54 Üreticiye 114 dekar alanda 2 bin 282 adet dal kanseri hastalığına karşı dayanıklı kestane fidanı dağıtımını gerçekleştirdiklerini kaydeden Evran, “Proje kapsamında bizlere desteklerini esirgemeyen Sayın Kaymakamımız Fatih Çobanoğlu’na İl Müdürümüz Mustafa Özen'e, İzmir Tarım ailesine ve her organizasyonda işin mutfağında olan emeğini esirgemeyen ilçe personelime sonsuz teşekkürler. İşimiz Saha Gücümüz Saha” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi