HABER:DİLEK ACAR GÜLEÇ

Devletin aldığı karar neticesinde kooperatif takibine intikal etmiş ve icra takibinde olan ve yapılandırılması devam edip geciken borçlara yeniden yapılandırma için tarih uzatıldı.

30 Nisan 2021 tarihine kadar yapılandırma süresi alınan kararla 31 Temmuz 2021 tarihine kadar uzatıldı. Koronavirüs sebebiyle zorlu günler geçiren esnaflar için, Ödemiş Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi desteklerini sürdürmeye devam ediyor.

Genelge gereği Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi 17 Mayıs 2021 Pazartesi tarihine kadar faaliyetlerine ara verdi. Esnaflar 17 Mayıs 2021 Pazartesi tarihi itibari ile İşlem yaptırabilir.

Ödemiş Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Turgut Usluca, koronavirüs sebebi ile zor günler geçiren esnafların yanlarında olmaya çalıştıklarını belirterek, “Kredi borçlarına Mart ayında 3 aylık bir ötelemenin ardından yapılan düzenleme ile tekrar 3 ay öteleme yapılmıştı. Hastalığın devam etmesi ve zor günler geçiren esnafın bulunduğu durum değerlendirilerek tekrar bir erteleme getirildi. Borçlarını ödeyemeyen esnafımızın borçları için tekrar bir yapılandırma çıkarıldı. Ayrıca faiz yükünü de kaldırılarak, sıfırlanarak 18 ay taksitle tekrar yapılandırma yapılacak. 30 Nisan’a kadar yapılandırma devam edilecekti. Son bildirilen genelge ile bu tarih 31 Temmuz 2021 tarihine kadar ertelendi. ”

Editör: Haber Merkezi