HABER:DİLEK AYVALI

Tire'de birçok mahallede yer altında meydana gelen boru patlakları nedeniyle tonlarca su boşa akıyor.

Tire'nin Kurtuluş Mahallesi Akyol Caddesi, Fatih Mahallesi 50. yıl Caddesi, İstiklal Mahallesi, Küçük Mehmet Sokakta, İstiklal Mahallesi Karacaali Caddesi, İhsaniye Mahallesi Barbaros Caddesi, İpekçiler Mahallesi Ustalar Caddesi ve İpekçiler Mahallesi Sanatkarlar Caddesi'nde yaşanan boru patlakları vatandaşları bezdirdi. Kimi vatandaşlar su patlaklarının üstüne karton koyarak tedbir alırken, kimisi de taş koyuyor. Vatandaşlar sorunun giderilmesi için yetkililere çağrıda bulundu.

İpekçiler Mahallesi Sanatkarlar Caddesinde işletmesi bulunan vatandaşlar, yaklaşık 1 buçuk aydır suyun boşa aktığı belirterek, yetkilileri göreve davet etti. Gazetemize açıklama yapan vatandaşlar, “Yaklaşık bir buçuk aydır su borusu patlağı yüzünden sular boşa akıyor. Daha önce İzsu çalışanları bölgeye geldi, yeri kazıp tamirat yaptı fakat yapılan çalışma sağlıklı olmadı. Bir gün sonra yine su sızıntıları başladı. Yollar göl olmuş durumda, bunu da geçiyoruz su kıtlığının yaşandığı bölgemizde suyun bu şekilde boşa akması çok yanlış, İZSU yetkililerinden ricamız görevlerini iyi yapmaları” şeklinde konuştular. 

İpekçiler Mahallesi Ustalar Caddesinde işletmecilik yapan bir diğer vatandaş ise, Yaklaşık 20 gündür su patlağının devam ettiğini, yetkililere defalarca durumu ilettikleri halde herhangi bir çalışma yapılmadığını söyledi.

Editör: Haber Merkezi