HABER: DİLEK AYVALI

 Cumhuriyet Halk Partisi Tire Belediye Başkan Aday Adayı İnşaat Mühendisi Burak Alp ERSEN, spor denilince sadece futbol kulübü değil tüm spor dallarında ama amatör bir ruhla Tire’de bir canlanmanın gerçekleşmesi gerektiğini ve bunun da kendisinin önemli projeleri arasında olduğunu kaydederek, “Sporu sadece futbol olarak görmeden tüm fiziksel imkânları oluşturarak gençlerimize farklı spor dallarıyla ilgili imkânları sunmak durumundayız. Ortaokul ve liselerde eğitim gören gençlerimizden yetenekli olanların toplanacağı merkezler kuracağız” dedi.

Kendi  11’imizle Çıksak Tribünler Dolar 

Profesyonelliği sporu ikinci etapta düşüneceklerini belirten CHP’li Aday Adayı ERSEN, “Amatör ruhla, Tireli ruhuyla hareket edecek sporculara ihtiyacımız var. Bize dışarıdan parayla gelen adamın faydası kısa dönemde maç kazanma üzerine olur. Biz kendi 11’imizle sahaya çıksak şu tribünler dolar. Köyden kentten tüm hemşerilerimiz kendi çocuğunu, kardeşini, akrabasını, dostunu seyretmeye gelir. Bu çocuk Göztepe’ye gidecekmiş der. Bizim 66 köyümüz 22 merkez mahallemiz var. 88 mahallenin en az 40-50’sinin takım kurabilecek gençleri var. Bizim 66 köyle ilgili projemiz var. Her köye bir hami bulacağız. Her mahalle kendi takımını çıkarsın Tire’de bir şampiyona düzenleyelim. Bahar şenliği olabilir. Kısa programlar uygulanır. 2-3 ay boyunca insanlar spora ruhuyla doyar. Oradan parlayan isimler futbolun alt yapısını oluşturur” şeklinde konuştu.

Kötü Alışkanlıkları Olan Gençleri Kurtarmalıyız   

Tire’de aktif bir gençlik merkezi kuracaklarını da sözlerine ekleyen İnşaat Mühendisi Burak Alp ERSEN, “Tire’de kuracağımız gençlik merkezi havzaya ışık olur. Bayındır, Ödemiş, Selçuk, Kiraz ve Beydağlı gençlere ışık yakarız. 16 yaşının altında kötü alışkanlıkları olan çocuklar var. Hap kullanan, cep telefonu ve internet bağımlısı olan çocuklarımız var maalesef. Bu çocukları kurtarabiliriz. Kurtarmak bizim de görevimiz. Bu çocukları spor yapar, enstrüman çalar hale getirebiliriz. Sanatla ilgilenir hale getirebiliriz. Erkek kardeşim Uluç Erdem Ersen Altın Portakal aldı Antalya Film festivalinde. Kendi imkânları ile arkadaşlarıyla Tire’de kısa filmler çektiler. Öğretmenleri yol gösterdi. Biz de belediye olarak böyle gençlere imkân vereceğiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi