ADD Ödemiş milletvekili maaşlarını eleştirdi.
Atatürkçü Düşünce Derneği Ödemiş Şubesi emekli milletvekillerine ve milletvekillerine uygulanan zamla ilgili bir basın açıklaması düzenledi.
Dernek toplantı salonunda basın mensuplarıyla biraraya gelen Atatürkçü Düşünce Derneği Ödemiş Şubesi Başkanı Mehmet Eriş yapılan zammı doğru bulmadığını söyledi.
Eriş, “Yapılan bu zamlar ‘asili rezil, vekili vezir’ yapmıştır. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’e milletvekili maaşı zammı sorulduğunda, öğretmen maaşını geçmesin demiştir. Ama şu an bir öğretmenin maaşı 2 bin TL’yi geçmezken, vekillerin maaşı 7 bin TL’nin üzerindedir. Halen bu ülkede işsiz gezen, asgari ücretle geçinmeye çalışan insanlar var. Memurun maaşına zam talep edildiğinde, Yunanistan’a mı dönelim? diyen Meclis nasıl olur da, kendileri söz konusu olunca veryansın eder. Bu ülkede Bağ-Kur pirim borçlarını ödeyemeyen insanları da göz önüne getirmelidirler. Cumhuriyet Halk Partisi bu konuda gereken tutumunu göstermiştir. Aralarında iki tane çatlak çıkmıştır. Ama sayın Kılıçdaroğlu konuyu disipline ulaştıracağını zaten ifade etmiştir. Buradan sayın Cumhurbaşkanına sesleniyorum. Bu gündemi kabul etmesin. Tabii ki bir de bu hükümete oy veren halka sesleniyorum. Verdiğiniz oyların hesabını sorun” dedi.
Editör: Haber Merkezi