Seçim çalışmalarına kırsal ve merkez mahallelerde aralıksız şekilde devam eden Millet İttifakı CHP Ödemiş Belediye Başkan Adayı Mehmet Eriş BİOSUN Ödemiş ve Ödemiş Belediyesi’nin destek hizmet birimlerinde görevli işçilerle buluştu. İşçiler tarafından kapıda konfeti yağmuru arasında çiçeklerle karşılanan Eriş belediye işçileriyle büyük bir aile olduklarını hatırlatarak, “Bizler Ödemiş’in her mahallesine hizmet için bir arada olan büyük bir aileyiz. Her bir çalışanımız benim ailemin parçasıdır” dedi.

“Asgari Ücret 2200 LİRA üZERİNDEN" 

1999-2004 arası dönemde Türkiye’de hiç işçi çıkarmayan üç belediyeden birisinin Ödemiş Belediyesi olduğunu hatırlatan Eriş, 1 Nisan itibariyle Ödemiş Belediyesi’nde halka hizmet etmek için emek veren her bir işçiyle birlikte aile havası içerisinde hizmetlere aralıksız şekilde devam edeceklerini vurguladı.

CHP’li belediyelerde işçiler için uygulanan 2 bin 200 lira asgari ücret uygulamasının Ödemiş Belediyesi’nde de uygulanacağını söyleyen Eriş, “CHP işçinin hakkına, emeğine, alın terine saygı duyar. İlke olarak emek en yüce değerdir ilkesine bağlıdır. Asgari ücret Türkiye’de 2020 lira uygulanıyor. Ama CHP’li belediyelerde bu değer 2200 lira üzerinden hesaplanacak. Hayata bakış, işçimize bakışımız budur” dedi.

“İşçimin Hakkını Savunmak Görevim"  

Eriş, “Sendika faaliyetlerine nasıl baktığımı arkadaşlarım çok iyi bilirler. Üç dönem üst üste memur sendikası başkanlığı yaptım Ödemiş’te. Ben dün nasıl sendika başkanı olarak beraber çalıştığım arkadaşlarımın hakkını nasıl savunduysam bugün de aynı duygularla belediye işçisi arkadaşlarımızın haklarını savunmak boynumun borcudur, görevimdir” dedi.

Eriş belediye işçilerinin sendika seçmekte sonuna kadar özgür olduklarını belirterek, “Sendikal haklar konusunda gelin buraya sendikaya üye olun demeyeceğim. Sendika seçmekte özgürsünüz. Vicdanınıza göre üye olun, ama tabi size sahip çıkan sendikalara üye olmanız önemli. Malum sendikalar renk renk. Ama siz yarın masaya oturduğumuzda bana yakın duran değil size yakın duran sendikalarla beraber olun, doğrusu budur” diye konuştu.

“Sendikal Hakları Bir An Önce Verilmesi İçin Yanınızda Olacağız"  

Taşeron statüsünde çalışırken kadroya alınan işçilerin 2020 yılına kadar herhangi bir toplu sözleşme içerisinde yer alamamasının son derece üzücü olduğunu ve CHP’nin de buna karşı TBMM’de mücadele verdiğini hatırlatan Eriş, “Enflasyon %20’yi geçmiş ama işçilere ben senin iş güvenceni sağladım diyerek %4’le bağlamak haksızlıktır. Bu konuda CHP en büyük mücadeleyi verdi. Bir an önce sendikaya geçilmesi için.Peki ne yapıldı? 2020’ye ertelendi mi ertelendi. Doğru bulmak mümkün mü, değil. O zaman benim partim bana dediyse ‘İşçimi daha iyi koşullarda yaşatacaksın’ diye ben de bunu yapacağım. Sendikaya üye olmak yetmez biz sendikal hakların vakit kaybetmeden bir an önce verilmesi için var gücümüzle çalışacağız, sizin yanınızda olacağız. Sadece imza değil” diye konuştu.

Toplantıda belediye işçileri aday Eriş’e kalem hediye etti. Eriş, “İnşallah bu kalemle sizlerin hayrına güzel sözleşmelere bu kalemle imza atacağız. Çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Eriş’in konuşması büyük alkış aldı.

Editör: Haber Merkezi