Ödemiş Ticaret Odası Başkanı Eriş Basın Toplantısı düzenledi.

Ödemiş Ticaret Odası başkanı Rıfat Eriş, bir basın toplantısı düzenleyerek, Ödemiş’in kalkınması konusundaki projelerini ve üyelerinin ekonomisini ilgilendiren konularda geniş açıklamalarda bulundu.

Eriş, bir özel hastane ile anlaşarak, üyelerine ve yakınlarına yüzde 15 indirim sağlandığını, çocuklarına özel üniversitelerde yüzde 30 indirimler yapıldığını, bazı turistlik tesislerde yüzde 15’e varan indirimler sağlandığını, Ödemiş’te bulunan Özel okullarda üyelerinin çocuklarına yüzde 15 oranında indirim sağlandığını belirti. Eriş, “yöre ürünlerinin tanıtılması amacıyla yurt içi ve yurt dışı fuarlarda standlar açtık. Bu arada, Ödemiş tulumu ver Lor peyniri, Çavuşdağ fasulyesi, Ödemiş Köftesi, çekiçte zeytinyağının coğrafı işaretlerini  almaya çalışıyoruz. Ödemiş ipeği ve köpük helvası, ekmek dolması gibi ürünlerinde coğrafı işaretlerini almak için çalışmalarımız aralıksız olarak sürmektedir”

 Eriş Daha sonra “Ticaret Bakanlığı  İhracat Müdürlüğünün uluslararası rekabetçiliği geliştirmesinin desteklenmesi “ÜRGE” kapsamında, Ödemiş Süs Bitkileri üreticileri dış ticaret kapasitesini artırılması projesi ile destek aldık. Bakanlarımızla görüşerek lobi faaliyetleri gerçekleştiriyoruz. Üyelerimizin 1 Milyon 653 Bin 604 Türk Lirası tutarında SGK prim teşviklerinden yararlanmasını sağladık. Ege Üniversitesi ile yaptığımız protokol gereği, üye öğrenci buluşmaları sayesinde yeni mezun öğrencileri, ihtiyacı olan işverenlerle buluşturarak iş imkanı sağlıyoruz. Ege Üniversitesi ile kariyer günleri düzenleyerek öğrencilerin gelişmelerine katkı sağlıyoruz”

Ticaret Odası Olarak İthalata Karşıyız

Ödemiş Ticaret Odası Başkanı Rıfat Eriş, “ithalata karşı olduklarını belirterek, “Bu konuda üretici dertli. Aslında patates ilk çıktığında 2,50 TL civarındaydı. Patates, karpuz, hayvancılık  her türlü tarımsal ürün konusunda şehirdeki vatandaşların ürün fiyatları el yakıyor. Bu durum bizi çok üzdü çünkü özellikle bu ürünler, tarımsal ürünler mazotla, elektrikle, gübreyle tarımsal ilaçla, iş gücüyle elde edilen ürünlere, şöyle bir baktığımız zaman son bir senede bu maliyetlerin yüzde 100’e yakın zamlandığını görüyoruz. Bu zamlanma artık patatesin 1,5 Liranın altına düştüğü özellikle verim bakımından  da çok iyi değilse maalesef üretici zarar ediyor. Bu senede Patates bir çok yerde 1 TL’ye satıldı. Ticaret Odası olarak bu noktada özellikle belli bir aralık dahi olsa, İthalatı hiçbir zaman yapılmaması konusunda sürekli olarak Bakanlığa bilgi veriyoruz. patates üretimi arz talebe göre azalacak veya çoğalacak. Ve kendini dengeleyecektir. Bizler Ödemiş Ticaret Odası olarak ithalata karşıyız. İthalat üretimi maalesef çok olumsuz bir şekilde etkiliyor. Alınan bir patates bakıyorsunuz 3 günlük ihtiyac ama bir aylık  üretimini etkileyen bir fiyat politikası oluştu. Bu noktada patates 3 TL ile başlayıp 1,5 TL ile sona erseydi, önümüzdeki döneme herkes daha rahat en azından borçlarının bir kısmını ödeyerek girerdi. Zaten üretici borçlarının önemli bir kısmını dahi ödeyemedikleri için bir sonraki döneme patates ekmek için üreticinin elinde bir güç kalmıyor. Bu da sorun yaratıyor. İthalat yapmamaya Devletimizin önem vermesini bekliyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi