TİRE ELBİRLİĞİ İLE ENGELLERİ KALDIRDI
ENGELLİ ÇOCUKLAR MUHTEŞEM BİR ŞÖLENLE SÜNNET OLDU

Uzman Dost Eli Özel Eğitim Okulu Geleneksel Bahar Şenliği ve Sünnet Şöleni, ailelerin, esnafın, sivil toplum örgütlerinin ve devlet erkanının katılımları ile gerçekleştirildi. Engelli çocuklar sahnede gönüllerince eğlenirken, her biri kendi yeteneklerini sergiledi. Gösteriler büyük alkış alırken, hediye yağmuruna tutulan çocuklar sevinç çığlıkları attı, aileler ise göz yaşlarını tutamadı.

UDE Özel Eğitim Okulu’nun Tireli esnaf ve vatandaşların desteği ile düzenlediği Geleneksel Bahar Şenliği ve Sünnet Şöleni birbirinden güzel görüntülere sahne oldu. Sünnet olan 6 engelli gencin yanı sıra aileleri ve eğitim gören diğer çocukların yine aileleriyle birlikte katıldığı şölende davetlilere keşkek, pilav, tatlı ve ayrandan oluşan menü ikram edildi.

Engelli öğrencilerin sergilediği Halk oyunları gösterileri, Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler Tiyatro gösterisi, şarkı dinletileri, dans gösterileri ayakta alkışlanırken, çocuklar da sahneden inmeyerek günün tadını çıkardılar. Harmandalı Zeybeği oynanırken Kaymakam Hüseyin Ergi, Emniyet Müdürü Vedat Ahi ve Demokrat Parti eski İlçe Başkanı Bekir Keseli, çocuklara eşlik ederek renkli görüntüler oluşturdular. Devlet erkanı ayrıca sünnet çocuklarına birer kol saati hediye etti.

OKURYAZARLIK BELGELERİNİ DE ALDILAR

Uzman Dost Eli Özel Eğitim Okulu’nda eğitim ve öğrenimlerine devam ettikleri süreç içerisinde okuma yazma öğrenen 16 engelli öğrenciye belgelerini Kaymakam Hüseyin Ergi, Emniyet Müdürü Vedat Ahi ve Milli Eğitim Müdürü M. Ali Ölçer olmak üzere öğretmenleri ve okul müdürü takdim ettiler. Belgelerini havaya kaldırarak sevinç çığlıkları atan engelli öğrencilerin gurur tablosu, izleyenlere duygulu anlar yaşattı.

Törende bir konuşma yapan UDE Genel Müdürü ve Özel Okullar Birliği Genel Sekreteri Gökçe Ok katılımlardan, maddi ve manevi desteklerden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek emeği geçenlere teşekkür etti.
Organizasyonun gerçekleşmesine maddi ve manevi katkılarıyla destek olan Kaymakam Hüseyin Ergi’ye, Belediye Meclis Üyesi İlhan Ağat’a, Tire Devlet Hastanesi Başhekimliği ve doktorlarına, Ömür Süt Ürünlerine, Tamtad Konserveciliğe, Akın Mobilya’ya, Zeki Arar’a, Orhan Tokatlı’ya, İbrahim Keresteci’ye, Barem Ambalaj’a, Tire Süt Kooperatifi’ne, İbrahim Andaş’a, Orçun İridere’ye ve halaları Nurten ve Gülten Hanımlara, Servet Arslan’a, Nurhan İşlek’e, Yaşinoğlu Süt Ürünleri’ne, Zişan Canik’e, Fatma Türkan’a, Belgin Demircioğlu’na, Kuyucu Kuruyemişleri’ne,Tire Anaokulu’na, Orkestra Zafer’e, Seray Yemek Hizmetleri Yılmaz Kocaoğul’a ve Yerel Güç Gazetesi’ne ismen teşekkür edildi.

AK Parti’den de çocuklara hediye

Tüm siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının da davet edildiği organizasyona AK Parti Tire İlçe Teşkilatı tam kadro katıldı. Yönetim Kurulu temsilcileri, gençlik kolları üyeleri ve kadın kolları üyelerinin tamamı şölene katılırken, İzmir 2.bölge Milletvekili Adayı Hasan Şahin de sünnet çocuklarına MP3 çalar hediye ederek çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.
Editör: Haber Merkezi