Kiraz Lisesi ve Ortaokul Öğrencileri, engelliler bayrak ve flama ve dövizlerle Kaymakamlık önünde yürüyerek, Kiraz Kiraz sloganları atıp, Atatürk Rekreasyon alanına kadar geldiler. Korteje işyerlerinden ve apartmanlardan alkış destekleri geldi. Tören alanında Kiraz Zihinsel Ve Bedensel Engelsiz Umutlar Derneği Başkanı Atiye Okka, şöyle konuştu:

Kiraz Zihinsel Ve Bedensel Engelsiz Umutlar Derneği Başkanı Atiye Okka, “Evet, bugün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü bir toplumun medeniyet seviyesi engellilere verdiği değer ile ölçülür sözünün bir örneğini bugün burada hep birlikte görüyoruz ne mutlu bizlere. Kirazımızda bir adım atıldı ve bu adım bizler için çok önemli çok değerli bu adımın mimarisi içimizden birisi Çünkü o seçilmiş bir abi kardeş olan çok değerli Kaymakamımız Emin Kaymak Bey'e sonsuz teşekkürlerimizi sunarken, Kiraz Belediye başkanımıza halk eğitim müdürlüğümüze desteklerinden dolayı ayrıca teşekkür ediyoruz. Türkiye'de Sağlık Eğitim ulaşım başta olmak üzere yaşamın bütün alanlarında engellilere yeterli duyarlılığımız maalesef yok. İlköğretimden başlamak üzere engellilere yönelik mutlak bir Toplumsal Eğitim Seti lise davranış yaklaşım biçiminde kapsayan eğitimler şart dünyanın birçok ülkesinde bulunan okullarda engellilik ayrı ve özel bir eğitim kategorisi olarak değerlendirilmektedir doğuştan ya da sonradan engelli olmuş yaşamın birçok aktivite alanında kopmak zorunda kalmış engelli vatandaşlarımıza acımak üzülmek ve yerine onların hayatın üretimini eğitimini bilimin kopmaz bir parçası Biri haline getirmek zorundayız.  Zorundasınız” dedi.

AK Partili Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar, “ Bu projede çok büyük bir emek zarf edildi. Belediyemize ait bir kafeteryadı ama Kaymakam beyimizde  mücadele vererek, derneğimize destek olarak, güzel bir sonuç ortaya çıkardığımızı düşünüyoruz. Bundan sonraki süreçte de buranın  devam etmesi konusunda elimizden gelen ne varsa bizlerde yapmaya varız. Biz seçildikten sonra oluşturulan ilk derneklerden de bir tanesidir. Bu konu dada Atiye Hanıma teşekkür ediyorum. Kendilerinin emeği özellikle ailelerimize emeği çok büyüktür. Onların sayesinde Belediye olarak bizde çalışan özel arkadaşlarımız var. Hem de kafeteryamızı onlara kazandırmanın mutluluğunu içerisindeyiz.

Kaymakam“ Bende Engelli Bir Ailenin Çocuğuyum, burada Engellilerimiz çeşitli kurslarda görecekler”

Kiraz Kaymakamı Emin Kaymak, “  Biraz gecikmeli oldu ama biz bunu geçen sene gerçekleştirmeyi planlıyorduk. Bu süreç ve süreler uzayıp gidiyor.  Hayatın akışından dolayı bizlerde yetiştiremiyoruz. Ama çok sevinçli ve gururlu olduğum bir günü yaşıyoruz. Kafeteryalar çok mu önemli diyebilirsiniz, medeniyet birazda ayrıntılarda gizlidir. Evet, önemli, Devletimiz son 15 yıldır. Engellilerimizin özellikle maddi acıdan ihtiyaçlarının giderilmesi yönünden çok büyük ciddi atılımlar yaptı. Bende engelli bir ailede yetişmiş bir birey olarak, bu durumun özellikle Sosyal ihtiyaçların ne kadar önemli olduğunu bu ailelerimiz ve çocuklarımız açısından bir zat yaşayan biri olarak tecrübe etmiş biriyim. Biz Kiraz da küçük ama Medeniyet için ve Engellilerimiz için özel vatandaşlarımız için çok ciddi bir adım attığımızı düşünüyorum. Ve devamı gelecektir. Bunu yapmakla Engellilerimizin sorunlarını çözdük diye bir şey yok. Her alanda en ufak bir en alt probleminden, insanların davranışına kadar engellilerimiz her konuda mağdur olmaya devam ediyorlar. Biz bunun farkındayız. Bilincindeyiz ama bir yerden de başlamak lazım, adım atmak lazım. Buradaki bu hareketinde buradaki kafeteryamızın da ve merkezimizde diyelim.  Burada da halk eğitim merkezi kurslarımızda, eğitimlerimizde devam edecek. Çeşitli organizasyonlarımızda devam edecek. Kendi küçük ama işlemi büyük bir merkezimiz olacaktır. Ben buna ümit ediyorum” dedi. 

Fatih Dereli, “Üzülmesin hiç kimse bir engelli hayata küsmemeli, hayata sıkıca bağlanmalıdır,  bende bir engelliyim. Hayata küsmüş değilim” dedi. Daha sonra davetlilere tavuk pilav dağıtıldı

Editör: Haber Merkezi