HABER:SÜLEYMAN GÜLEROĞLU

İçişleri Bakanlığı ve Emniyet genel müdürlüğünün birlikte yürüttüğü proje kapsamında uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı, aile içi iletişim, çocuk/ergen iletişimi, bağımlılık sorununda çözüm yolları ve önerileri gibi konularda, anne ve anne adaylarının bilinçlendirilmesi ve farkındalığının artırılması hedefleniyor.

Bununla ilgili olarak Ödemiş’te çeşitli okullardan öğrenciler ile bir tiyatro gösterimi çalışması hazırlığında olan Ödemiş Kültür Ve Sanat Derneği Kurucusu Murat Gökşin yaptığı açıklamada “İç İşleri Bakanlığının uzun soluklu bir projesi olan en iyi narkotik polisi anne projesi kapsamında panaller, kongreler ve pek çok çalışma yapılıyor.

Biz Ödemiş olarak bu işin tiyatro ayağındayız. Ödemiş kaymakamlığı, Ödemiş ilçe emniyet müdürlüğü ve Ödemiş kültür sanat derneği olarak bu faaliyeti yürütüyoruz. Türkiye’de bu proje kapsamında Trabzon’dan sonra tiyatro çalışmasında 2. bölgeyiz. Okullarımız ile temasa geçtik. Tiyatro konusunda gönüllü öğrencilerimizi belirledik ve onlarla yaklaşık üç haftadan beri çalışıyoruz. Çalışmamızın neticesini Haziran’ın ilk haftası alacağız. İlk oyunumuzu Ödemiş’te sergileyeceğiz. Daha sonra Ödemiş Emniyet Müdürlüğümüzün katkılarıyla İzmir’in çeşitli ilçelerinde oyunumuzu sergilemeyi düşünüyoruz. Sayın Kaymakamımız Fatih Aksoy’a, Emniyet Müdürümüz Hasan Özge’ye, Milli Eğitim Müdürümüz Bahattin Gengörü’ye, Halk Eğitim Müdürümüz ve tüm halk eğitim çalışanları ile gençlerimize ve velilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Proje kapsamında oyun sergilemeye hazırlanan öğrenciler tiyatroyu çok sevdiklerini, sosyalleştiklerini, ruhsal açıdan ve psikolojik açıdan rahatladıklarını ve hayallerinin peşinden koştuklarını söyleyerek tüm akranlarını tiyatro etkinliklerine katılmaya davet ettiklerini belirttiler.

Editör: Haber Merkezi