HABER:SÜLEYMAN GÜLEROĞLU

Sergi 12 Kasım’a Kadar Ziyaretçilere açık olacak.

Sergiye Ödemiş Kaymakamı Fatih Aksoy ve eşi Özlem Aksoy, Kaymakam Adayı Şeyma Nur Kaygusuz ve Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş ve eşi Selma Eriş, Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahattin Gengörü, eser sahipleri ve davetliler katıldı.

Bıçakçı Bedriye Baykaş Ortaokul öğretmeni, ressam ve Ekim Geçidi Küratörü Özlem Tok, “Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “Türkiye Cumhuriyetinin Temeli Kültürdür”  bu anlamlı söylemden hareketle gerçekleştirdiğimiz bu sergi ile sanatın büyük kentlerden küçük yerleşim alanlarına yayılması ve paylaşılmasını da sağlamaya çalıştık. Cumhuriyet sevinci ile çağdaş resim sanatının renkli söylemini buluşturduğumuz bu sergimiz de Ödemişli ressamlarımız ve değişik kentlerimizden sanatçılar ile Azerbaycan, Filistin, Hindistan, İsrail, Romanya, Rusya, Türkmenistan’dan sanatçıların eserlerini sizlere sunmaktan mutluluk duyduğumu da ifade etmek isterim. Sergi küratörü ve ressam olarak, buna benzer sergilerin Ödemiş’te yaşayan birçok sanatçıya, Uluslararası açılım için ilham vereceğine inanıyorum. Artık Ödemiş’te de Uluslararası boyutta sanat faaliyetlerinin gerçekleştirebileceğinin kanıtı olan bu serginin gerçekleştirilmesinde destek veren Ressam Gülsün Erbil’e Ödemiş Kaymakamımız Fatih Aksoy’a Ödemiş Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Eriş’e Kültür ve Sosyal İşler müdürlüğü ve tüm personeline, İlçe Milli Eğitim müdürüm Bahattin Gengörü ’ye ve üyesi bulunduğum Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliğine teşekkür ediyorum. Ve elbette beni yalnız bırakmayan Ödemiş ve çeşitli illerden aramıza katılan ressam arkadaşlarıma da teşekkürler. Sizi ressamlarımızın renklerle bize ulaşan duygu ve düşüncelerini paylaşmaya davet ediyorum. İyi seyirler” dedi.

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Bu etkinliğin tam da Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98.yılının tamamlanmasında zenginleştirilmesinde büyük katkı sunduğunu inanıyoruz. 6.ncisini Ödemiş’te yapıyoruz. Sevgili Özlem Tok küratörlüğünde yaşanan bu güzellik içinde başta kendisine ve katkı sunan sanatçı arkadaşlarımıza da çok teşekkür ediyoruz. İyi ki varlar her yıl böyle güzellik yaşıyoruz. Sayenizde Özellikle Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta Barış Dünyada Barış” derken “Yurtta sanat Dünyada sanat” da tam olgun bir anlamda kutluyoruz. Özellikle hem ilçe dışımızdan hem de uluslararası düzeyde katılım sağlayan sanatçılarımıza katkılarından dolayı da çok teşekkür ediyorum. İyi ki varlar bu sanatın birleştirici gücünde bu şekilde bize göstermiş oldular. Gerçekten de Mustafa Kemal’in Türk toplumunun temeli kültürdür derken boşuna dememiş bizim kültürümüz, bizim sanatçımız, bizim yüreğimiz derken sanatçılarla beraber olabilmenin de gururunu yaşıyoruz. Demek ki gerçekten burada bulunmayı değer veren sanatlarıyla resimleriyle bizleri buluşturan Küratör Özlem Tok ve sanatçı arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Özellikle bu serginin gerçekleşmesinde katkıları içinde Değerli kaymakamımız ve değerli müdürümüze de ayrı ayrı ilçemiz adına teşekkür ediyorum. Sergimiz kutlu ve başarılı olsun” dedi.

Ödemiş Kaymakamı Fatih Aksoy 6. Ödemiş Ekim Geçidi Resim Sergisinin Uluslararası kapsamda açılmasında Ödemiş'e böylesine kaliteli bir sergi düzenleyen, küratörlük yapan Özlem Tok'a emekleri için  teşekkür  etti.

Açılış sonrası Küratör Özlem Tok bu sergi için yaptığı "Kelebeklerin Dansı" adlı 40x50 cm ölçüsünde 3 adet puzzle özelliğini taşıyan birinci eserini Ödemiş Kaymakamı Fatih Aksoy'a, ikinci eserini Ödemiş Belediyesi Başkanı Mehmet Eriş'e ve üçüncü eserini ise Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahattin Gengörü'ye hediye etti.

Editör: Haber Merkezi