Ödemiş Müftülüğü ilçeye bağlı Bademli beldesinde düğün salonunda eğitimci yazar Sait Çamlıca’nın konuşmacı olarak katıldığı “İnsan Gelişimi ve Aile” konulu konferans düzenledi. Konferansa; Ödemiş Müftüsü Mustafa Bilgiç, Bademli Belediye Başkanı Selahattin Kundak, Ödemiş İmam Hatip Lisesi Müdürü Arif Bilgili, Bademli Şükrü Saraçoğlu İlköğretim Okulu Müdürü M. Nuri Erdoğan, beldede bulunan 9 caminin din görevlileri ile vatandaşlar katıldı.
Kur’an okunması ile başlayan konferansın açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Mustafa Bilgiç şunları ifade etti: “Aile en önemli kurumdur, her şey ailede başlar ve ailede biter, Aileleri bilinçlendirmek ve geleceğe sağlam, sağlıklı nesiller yetiştirmek hepimizin görevi, çocuklarımızı korku kültürü ekseninde değil, bilgi ve ahlak değerleri ekseninde yetiştirmeliyiz. Evlatlarımızı önce şahsiyet sahibi sonra onları meslek sahibi yapmalıyız. Aile konusunda bilmemiz gereken her şeyi Sait Çamlıca sizlerle paylaşacak. Çok beğeneceğiniz bir konferans olacak, faydalanmaya bakınız, katıldığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.
“ÇOCUKLARA SAHİP ÇIKALIM”
Eğitimci yazar Sait Çamlıca ise düzenlenen konferansta şu konulara değindi:
“Ben, çocuklara sahip çıkmanın önemine dair konferanslar veriyorum. Çünkü biz çocuklarımızı kaybedersek yarın bu çocuklar bizim başımızı ağrıtacak, hepimiz hem kendimizden hem de evlatlarımızdan sorumluyuz.
Dayakla çocuk terbiye edilmez. Allah resulü hayatında bir çocuğun kulağını bir kez çekmiş mi? Çocuklarını dayakla namaza alıştırmaya çalışan bir baba çocuğunu namazdan uzaklaştırır. Bu durum, çocuğa kazandırılması düşünülen her alışkanlık için geçerlidir. Çocuğun kalbine yönelik konuşmak ve örnek olmaktır.  Çocuklar ve gençler bu memleketin geleceğidir. Her şeyi emanet edeceğimiz çocuklarımız için fedakâr olmak her birimizin sorumluluğudur. Evladı yoldan çıkmış bir anne babanın biriktirdiği para, yaptırdığı daireler, aldığı araziler bir işe yaramaz. O edindiği servetinin tadına da varamaz. Para kazanmak önemlidir ama arkasında hayırlı bir evlat bırakmak, insanların faydalanacağı okul, cami, yol, çeşme vb. eserler (sadaka-i cariye) bırakmak çok daha önemlidir. Böyle hayırsever, fedakâr insanlar aklımıza gelince arkasından dua ediyoruz. Yoksa şu kadar daire, şu kadar dükkân yaptırmış, şu kadar servet yapmış, ama arkasında insanların yararlanabileceği bir hayır eseri, hayırlı bir evlat bırakmamış insanlara dua etmek aklımıza geliyor mu?
Biz burada her gün konuşsak, her gün program yapsak siz buradan ayrılıp evinize gidince aile hayatınızı gözden geçirmezseniz bu programlar size faydası açısından çok fazla bir şey ifade etmez. Bu konuşmalarımızın temel amacı farkındalık oluşturmaktır. Evlatlarınız büyüyor. Evlatlarınızı elinizden kaçırmayın. İnsanı düzeltirsek dünya da düzelir. Dünyayı düzeltmek istiyorsak bu işe insanla başlamak zorundayız. İlk düzelteceğimiz insan da kendimizizdir.”
ÇOCUK EVLİYA DA OLUR EŞKİYA DA
Konferansının son bölümünde salonda bulunan çocukları yanına çağıran Çamlıca, anne babalara seslenerek şöyle konuştu: “Şu çocuklara ne sorsam doğru cevap alırım. Çocuklar yalan söylemez. Bana melek tarifi yap deseler, çocukların gözlerinin içine bakın derim. Ama bu çocuklar 10 -15 yıl sonra yalancı, üçkâğıtçı, sahtekâr olmuşsa, Allah bunun hesabını annesine-babasına sormaz mı? Şunu unutmayın! Bu çocuklarda evliya olma potansiyeli de var, eşkıya olma potansiyeli de var. Eğer 15 yıl sonra bu ilçede bu çocuklardan eşkıya, hırsız, arsız babasına-anasına el kaldıran, insanların hayatını zindana çeviren nesiller yetişirse bunun hesabını Allah, anne ve babalardan hem bu dünyada, hem de ahirette sorar. Ben bu ilçeye bu çocuklar için geldim. Bu beldenin en değerli varlığı çocuklardır. Allah hiç kimseye evlatlarının hasretini de, acısını da çektirmesin. Allah her birimizi ecdadına layık evlatlara sahip olan kullarından eylesin, geceniz mübarek olsun. Allah’a emanet olun” dedi.
Bademli Belediye Başkanı Selahattin Kundak, eğitimci yazar Sait Çamlıca’ya, düzenlenen konferansa katıldığından ve bilgilerini Bademli belde halkı ile paylaştığından dolayı teşekkür ederek kendisine Bademli’nin meşhur ürünlerinden takdim etti.
Editör: Haber Merkezi