Hepatoblastom (karaciğer tümörü) tanısıyla tedaviye alınan 5 yaşındaki Zümre Betül Arslan'a, babası Mehmet Arslan'ın karaciğerinin bir parçası nakledildi. 1000'inci nakil, pasta kesilerek kutlandı.
1994 yılında ilk kez karaciğer naklini gerçekleştiren Ege Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi 1000'inci nakille küçük bir kız çocuğunun yaşamını değiştirdi. Karaciğer tümörü tanısıyla hastanede tedaviye alınan 5 yaşındaki Zümre Betül Arslan'a, babası Mehmet Arslan'dan alınan karaciğer parçası, başarılı bir ameliyatla nakledildi.
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan ve Başhekim Vekili Prof. Dr. Cemil Gürgün, Dekan ve Başhekim Yardımcıları ve Arslan ailesinin katılımıyla, gerçekleştirilen 1000'inci nakil kutlaması pasta kesilerek yapıldı. Prof. Dr. Cemil Gürgün,"İlk kez 1994 yılında kadavra vericili karaciğer naklini gerçekleştiren Ege Üniversitesi Organ Nakli Merkezi, bugün 1000'inci karaciğer naklini de büyük bir başarıyla gerçekleştirdi. Bu ilk nakilden sonra deneyimini arttıran merkezimiz 1999 yılında ise canlı vericili karaciğer nakline imzasını atmıştır. Merkezimizin 1000 olguluk büyük bir nakil sayısının yanı sıra, en önemli özelliği karaciğer nakli konusunda deneyimli doktor ve yardımcı sağlık personelini yetiştiren adeta bir 'organ nakli okulu' olmasıdır. Nakil adaylarının belirlenmesi, ameliyatların büyük bir emek ve özveri ile gece gündüz demeden gerçekleştirilmesi, nakil sonrasında izlemlerin çok düzenli bir şekilde yapılması da merkezimiz tarafından profesyonel ellerde gerçekleşmektedir."
Prof. Dr. Gürgün, Ege Üniversitesi Organ Nakli Merkezi'nde yapılan karaciğer nakli yapılan hastaların yüzde 20'sini çocukların oluşturduğunu da söyledi.

 

Editör: Haber Merkezi