Tire Kültür Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Dilek Kart, 17 Eylül’de gerçekleştirecekleri Zeybek Ateşi Ulusal Efe Kurultayı’nın hazırlıklarında son aşamaya gelindiğini söyledi.
17 Eylül’deki Zeybek Ateşi’nde efe ve zeybeklerin Türkiye’de ilk kez bir kurultay konseptinde bir araya geleceğini ifade eden Dilek Kart, “Kurultayımızda birçok il ve ilçeden yüzlerce katılımcımız yer alacak. Dernekler, yazarlar, akademisyenler, derlemeciler, araştırmacılar, tarihçiler, sanatçılar ve zeybek kültürüne ilgi duyan, emek veren birçok katılımcımız 17 Eylül’de Tire’de olacaklar” dedi.
TOLGA ÇANDAR ZEYBEK ATEŞİ’NE KATILACAK
Son genel seçimlerde Muğla’dan milletvekili seçilen zeybek türkülerinin sevilen ve tanınmış ismi Tolga Çandar’ın da Ulusal Efe Kurultayı’na katılacağını söyleyen Kart, “Tolga Çandar zeybek türkülerinin ülkemizde en tanınan isimlerinden biri. Kendisine davetimizi ulaştırdığımızda bizi kırmadı ve seve seve kurultaya katılacağını ifade etti. Bizde efe yeminini Türkiye’ye tanıtan Tolga Çandar’ın kurultayımızda da efe yeminini yaptırmasını istedik. Tolga Çandar’ın kurultayımızda bizlerle birlikte olması, organizasyonumuza büyük bir güç ve renk katacak” şeklinde konuştu.
ZEYBEK MÜZİĞİNİ TÜM DÜNYAYA TANITAN MUAMMER KETENCOĞLU DA ZEYBEK ATEŞİ’NDE
Zeybek müziğini tüm dünyaya tanıtan Tireli sanatçı Muammer Ketencoğlu da Zeybek Ateşi Ege Efe Kurultayı’nda yer alacak. Ketencoğlu, “Böylesine büyük bir etkinliğin düzenlenmesi oldukça önemli. Tire Kültür Derneği’ne takdir ve teşekkürlerimi sunuyorum. Orada olmak benim için son derece önemli. Etkinliği an an yaşamak benim için değerli olacak” dedi.
Editör: Haber Merkezi