Otizm ile ilgili farkındalık oluşturmak ve otizmi bireylerin sorunlarına çözüm bulmak amacı ile 2 Nisan Birleşmiş Milletler (BM) tarafından Dünya Otizm Farkındalık Günü olarak ilan edilmesiyle birlikte bugün ülkemizin her yerinde farkındalık etkinlikleri düzenlendi.

Efe Özel Eğitim öğrencileri de hem farkındalık yaratmak hem de eğlenceli vakit geçirebilmek adına bugün emniyet güçlerimizle birlikteydi.

Eğitimli atlara binen çocuklar aynı zamanda onları besleyip sevdiler. Polislik mesleği ile ilgili bilgi alan çocuklar daha sonra paintboll sahasında atış yaptılar, Toma aracına binip su ile müdahalede bulundular, Polis aracı ile devriye yapıp telsiz konuşması yaptılar. Özellikle otizm li bireylerin hippoterapi (atla terapi) eğitimindeki heyecan ve mutlulukları görülmeye değerdi. Günü polis abi ve ablalarının ikramları ile sonlandıran özel öğrenciler kendi hazırladıkları   “Mavi Bebek”i hediye ederek ayrıldılar.

Konu ile ilgili açıklama yapan kurum müdürü Bülent Girgin;

“Otizmin bir hastalık değil, farklılık olduğunu ve otizmli bireylerin hayata katılımları konusunda erken eğitim ile desteklenmesi gerektiğini ifade eden Girgin, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Otizm; erken çocukluk döneminde başlayan sosyal etkileşim, iletişim, dil gelişimi ve davranış alanlarında çoklu temel fonksiyonların gelişmesinde gecikmeleri de içeren bir spektrum bozukluğudur. Günümüzde her 59 çocuktan birinde otizm görülmekte ve bu sayı her geçen gün artmaktadır. Bu nedenle toplumumuzun otizm konusunda göstereceği hassasiyet, farkındalık ve bilinç çok önemlidir. Toplumun her kesiminde farkındalık oluşturmak adına çalışmalar yürütülmektedir. Eğitimin öncelikli gereği insana hizmet etmektir. Otizmli bireylerin hayatını kolaylaştırmak, yaşam kalitesini artırmak, onların kendi ihtiyaçlarını karşılayabilecek düzeye getirilmelerini sağlamak ve topluma kazandırmak için erken ve nitelikli eğitim büyük önem taşımaktadır. Bayındır Efe Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi olarak her gün yaşamın içinde olma anlayışı ile çalışmalarını sürdürüyor, sosyal alanlarda da ‘farkındalık oluşturma’ etkinlikleri düzenliyoruz. Bugün ki programımızda bize kapılarını açan İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ve Atlı Polis Eğitim Merkezi yetkililerine teşekkür ederiz.

Otizmli çocuklarımıza ve gençlerimize ışık olmak isteyen herkesi, otizmi gündeme taşıyarak Türkiye'nin otizme bakışının dönüşmesine ve otizmli bireylerin daha iyi anlaşılmasına katkıda bulunmaya davet ediyoruz.”

Editör: Haber Merkezi