HABER:ELİF ACUN

Şerife Bacı Kadın Platformu, Ege Kadın Buluşması Kadın Platformu, Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Ödemiş Belediye’si 8 Mart Dünya Kadınlar gününe Kadınların Gücünü anlatan Kadın Efe Resmi için ön hazırlıklarını devam ettiriyor.

8 Mart Dünya Kadınlar Günün’de açılışı yapılacak olan Güçlü Kadın Simgesi’ne kadın platformu temsilcileri fırçalar ile katkıda bulundular.

Ödemiş Belediyesi’nin destekleriyle Ödemiş Sağlık Caddesinde bulunan trafoya Ressam Mustafa Ali Kasap’ın önderliğinde ve Kaligrafi Güzel Yazı Sanatı Sanatçısı Muratcan Bölce’nin çizimi ile Efe Kadın resmedildi.

“BİZ KENDİ KARARLARINI VEREBİLEN, HAKLARINI BİLEN, GÜÇLÜ KADIN YARATMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ VE BUNUN İÇİN ÇALIŞIYORUZ.”

Tüm katılımcılara teşekkür eden Şerife Bacı Kadın Platformu, Ege Kadın Buluşması Kadın Platformu Ödemiş Temsilcisi Mualla Akgün, Ödemiş için kalıcı bir proje ile kadınların her hedefini başaran güçlü kadın simgesini duvarda kalıcı bir şekilde yer almasını istediklerini söyledi.

 Akgün,  “Burada emekçi kadınlar için bulunuyoruz.  Uzun soluklu bir projemiz mevcut ve uzun zamandan beri bu projeleri sürdürüyoruz. Burada bu projenin mimari Ege Kadın Buluşması Platformu ve Şerife Bacı Platformu önderliğinde, Belediyemizin Kent Konseyi ve Kadın Meclisi de bizi yalnız bırakmadılar ve desteklerini esirgemediler. Biz Sivil Toplum Örgütü olarak birlikte olmayı güçlenme kabul ediyoruz. Daha çok Sivil Toplum Kuruluşu ile bir arada olmak istiyoruz. Projelerimize ilk başladığımızda biz platform olarak yerelden insanlarımızla çalışmayı istedik. Çünkü biz her şeyin yerelde daha iyi çözüleceğine inanıyoruz. Bu gün bu duvarımızda Efe Kadını ve Mustafa Kemal Atatürk’ün kadınlarımız için söylediği ‘Dünyada Her Şey Kadının Eseridir’ yazısı var. Duvarımızın diğer tarafında ise emekçi kadınlarımızın emeği var. Biz kendi kararlarını verebilen, haklarını bilen, güçlü kadın yaratmak için çalışıyoruz ve bunun için çalışıyoruz. Kadınlarımız için amacımız ürettiğini değerlendirebilsin ve satabilsin, şiddet görmesin ve istismar edilmesin. Bize destek verip katkıda bulunan Ödemiş Belediyesine, Ressamımız Mustafa Ali Kasap ve duvarımıza resmini nakşeden Murat Bölce Hocaya yerel basına ve tüm kadınlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

ÖDEMİŞ BELEDİYESİ’NDEN PROJEYE DESTEK

Ödemiş Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İlknur Gündüz, “ 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde Ödemiş’te bulunan Sivil Toplum Kuruluşları, Kadın Platformları, Ödemiş Belediyesi ve Ödemiş Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Eriş ’in desteği ile birlikte kadınlar günü için hocalarımız ile birlikte bir proje gerçekleştirdik. Burada anlatmak istediğimiz her kadın bir efedir. Tasarımını Mustafa Ali Kasap hocamızın yaptığı, Murat Bölce hocamızın kendi duygu ve düşüncelerini katarak resmettiği Efe Kadın resmimizi 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe yetiştireceğiz. Biz yola bu düşünceyle çıktık. Dünya Kadınlar Günümüz şimdiden kutlu olsun” dedi.

KADINIMIZIN BAŞKALDIRIŞINI RESMETTİK

Ödemişli Ressam Mustafa Ali Kasap,”8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle ilçemizdeki görünen yerleri biz kadın motifleriyle süslemek istiyoruz. Kadın girişimcilerimiz Şerife Bacı Platformu ve Ege Kadın Buluşması Platformu ile birlikte kadınlarımızı efelendirdik. Kadınımızın başkaldırışını resmettik. Duvar resmi konusunda Murat Bölce Hocamızı arayarak projemizden bahsettim. Murat Hocamızda çok başarılı bir şeklide Efe Kadınımızı resmetti. Bu projedeki amacımız, kadının gücünü göstermek. Mustafa Kemal Atatürk’ün de sözünde olduğu gibi dünyadaki her şeyin kadının eseri olduğunu göstermek” dedi. Şehrin çeşitli yerlerinde Efe Kadın figürlerini resmetmeye devam edeceklerini de belirten Kasap,” Bizim amacımız kadınlar bu işi birlikte yapsın. Kadınlar fırça atsınlar, onların ayak izleri görünsün” dedi.

Sanatçı Murat Bölce, “Biz burada yurtdışından gelen sprey boyalarımızı kullanarak çalışmamızı gerçekleştirdik. Ben farklı düşüncemle kendimden de bir şeyler katarak sprey boyalarla kendi tarzımı yansıttım. Aralarda bulunan fırça geçişleri de atarak 1 hafta gibi bir sürede projeyi tasarlayıp yaptım” dedi.

8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlamak ve kadının gücünü göstermek için resmedilen Efe Kadın resminin açılışı sonrası Ödemişli Kadınlar duvarda kendi izlerini bırakmak amacıyla fırça darbeleri vurarak poz verdiler.

Editör: Haber Merkezi