HABER:BUSE BAĞCI

Özel Dünya Eğitim Kurumları konferans salonunda ve bahçede düzenlenen etkinliklere öğrenciler, öğretmenler ve aileler katıldı.

Konferans salonunda ilkokul öğrencilerin hazırladığı etkinlik, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından öğrencilerinin hazırladıkları gösteriler sahne aldı. Daha sonrasında ortaokul öğrencilerinin yıl boyunca hazırladıkları projeler sergilendi.

Dünya Eğitim Kurumları İlkokul ve Ortaokul Müdür Özlem Uysal, “Öğrencilerimizin yıl boyunca hazırladığı etkinlikleri ve gösterileri sergiledik.  23 Nisan’a yakışan bir gün olmasını diledik bugün ve çocuklarımızda oldukça mutlular. Tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum” dedi.

Matematik Öğretmeni Hilal Bozer, “ Uzun zamandır çalışma halinde olan öğrencilerimizin hazırladığı etkinlikler ve gösteriler sergilendi. Çok mutluyuz tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun” dedi.

Paradoks projesinin sahipleri Hasan Şengül ve Çınar Hasırcı, “Paradoks kendi içinde çelişen ifadeler topluluğuna denir. Paradoksların amacı insanların zihinlerini yorarak, kafalarını karıştırarak geliştirmektir. İnsanların daha özgür daha ayrıntılı düşünmelerini sağlar” diye ifade ettiler.

3D Deyimler ve Atasözleri projesi sahibi Kıvanç Gerçek, “Çocukların atasözleri ve deyimleri daha akılda kalıcı bir şekilde ezberlemeleri için 3 boyutlu olarak gerçekleştirdim” dedi.

Dik Üçgende Kenar Bul projesinin sahibi Ece Gündüz, “ Biz Pisagor teoremi dışında farklı bir bağıntı keşfettik. Dik kenarlardan biri hipotenüs ve ardışık ise kendisiyle ardışık olan kenarı diğer üçüncü olan kenarın karesini veriyor” dedi.

Editör: Haber Merkezi