Ödemiş Ticaret Odası Başkanı Rıfat Eriş 28 Nisan Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü hakkında açıklamalarda bulundu;

‘‘  Her yıl, iş kazası ve işle ilgili hastalıklar nedeniyle yaşamını yitirmekte olan insanların büyük bir çoğunluğu önlenebilir olan işle ilgili kaza ve hastalıklar olması nedeniyle günün anlam ve önemine bir kez daha dikkat çekmek isterim.

 İş Sağlığı ve Güvenliği Günü ile iş kazaları ve işle ilgili hastalıklar nedeniyle yitirilen çalışanların anılması ve işle ilgili sağlık sorunlarının boyutlarına dikkati çekmek suretiyle tüm paydaşlar tarafından önleyici yaklaşımın benimsenmesi, sağlık ve güvenlik kültürünün işyerlerinde, toplumda ve tüm dünyada oluşturulmasına katkı sağlamak hedeflenmektedir. Bizler de bu konuda başta işçi işverenler olmak üzere tüm toplum üzerinde oluşturulacak farkındalık ve bilincim çok önemli olduğu kanaatindeyim. Şirketlerde bir iş sağlığı ve güvenliği kültürü oluşturulmalı; güvenli ve sağlıklı bir çalışma ortamına her düzeyde saygı duyulmalıdır.

Ülkemizde iş sağlığı ve güvenliği alanında çalışan, iş sağlığı ve güvenliği kültürünün geliştirilmesine katkı sunan kurum, kuruluş, bireylerin ve tüm çalışanların 28 Nisan Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü kutlu olsun!’’ dedi.

Editör: Haber Merkezi