HABER:SÜLEYMAN GÜLEROĞLU

İYİ Parti’den MHP’ye geçen Cem Dumanlı’nın partide üyelik kaydı resmi olarak yapılamadı. Geçtiğimiz aylarda İYİ Parti üyeliğinden istifa ederek MHP’ye üye olduğu açıklanan, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin tarafından ilçe binasında parti rozeti takılan Cem Dumanlı’nın İYİ Parti’de üyeliği devam ederken MHP’ye üyeliği gerçekleşemedi.

İYİ Parti Ödemiş İlçe Başkanı Güven Kılıç “İYİ Parti’den MHP’ye geçti” paylaşımda bulunulan kişinin İYİ Parti’de kaydının olmadığını açıklamıştı.

Cem Dumanlı kendisinin MHP’ye geçtiği gün İYİ Parti üyeliğinin yapıldığını söyledi. Dumanlı, “Kendi evim olan çocukluğumu, gençliğimi adadığım Milliyetçi Hareket Partisi ve Ülkü Ocaklarını İYİ Parti Ödemiş ilçe Başkanı Güven Kılıç’ın ciddiyetsiz ve liyakatsiz tutumlarından dolayı özellikle genel siyasetteki yanlış tutum ve zararları, yanlış saflarda yer aldığı için İYİ Parti’nin amaç dışında kurulduğunun farkına vararak 2 Aralık 2021 tarihinde Milliyetçi Hareket Partisinin İl Başkanı Veysel Şahin’in rozet takma töreniyle MHP’ye geri katıldım.

Yaklaşık 6-7 ay önce ise İYİ Partiye üyelik formumu imzalayıp vermiştim. Kılıç,  geçen 6-7 ay içinde üyeliğimi onaylamamak için vurdumduymaz davranmıştır. İYİ Parti bulut sistemi üzerinden girip tekrar denedik, bu seferde onaylanmamıştır. 2 Aralık 2021 tarihinde MHP rozeti takma töreninde bulunduğum tüm görseller gerek sosyal medyalarda gerekse yerel basında ve bazı basın sitelerinde yayınlanması üzerine İYİ Parti İlçe Başkanı 10-12- 2021 tarihinde MHP sisteminden önce bilerek ve kasten İYİ Partiye üyeliğimi onaylamıştır.  Bu şahıs hakkımda çıkan haberler üzerine yerel basında açıklama yapmış ve bu şahısların İYİ Parti ile ilgisi alakası yoktur demiştir. Bu olayların ardından İYİ Parti ilçe başkanın basın açıklamasında siyasi ahlaktan ve yalanlaması sonucunda bir kez daha en büyük siyasi ahlaksızlığın ahlaka sığmayan ipe ve sapa gelmez hareketlerini de görmüş olduk. Yalan beyanlarından kendilerinin ne olduğunu bir kez daha gördük. Gerekli tüm haklarımızı yasal yollardan kanun önünde arayacağız” dedi.

Editör: Haber Merkezi