Özgür Köksal bir basın toplantısı düzenleyerek, DSP Belediye Başkan adaylığından istifa ettiğini, kendisinin eski bir CHP’li olması nedeniyle, partiye zarar vereceğini düşünerek, bu istifayı yaptığını açıklamıştı.

24 Saat bile dolmadan adaylıktan çekilen Özgür Köksal’ın bu durumu, Ödemiş Siyasetinde dalgalanmalara neden oldu. Adaysız kalan DSP, yeni bir adayı devreye sokmak için harekette geçti. DSP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selçuk Karakülçe, beraberinde İzmir İl başkanı Ramazan Solmaz ile birlikte Ödemiş’e geldi.  Adliye’de DSP Eski Milletvekili adaylarından Avukat Bülent Sarı ve bazı Partililerle görüştü. Belediye Başkan adayı kesin belirlenmediği için çalışmaların devam ettiğini açıkladı.

Baki Marmara parkında bir basın toplantısı düzenleyen Karakülçe, “Bugün Ödemiş’te seçimlerle ilgili Partimiz adına talihsiz bir durum yaşanmıştır. Adayımızın kendi takdiridir. Bunu saygıyla karşılıyoruz. Olağandır seçim sürecinde böyle şeyler. Ama tüm Ödemiş Halkı şunu bilmelidir. Demokratik Sol Parti buradaki seçimden çekilmiş değildir. Özellikle Ödemiş’in sevdiği, saydığı, Ödemiş’e emeğini, yüreğini vermiş bir arkadaşımızla önümüzdeki günlerde yola devam edeceğiz. Bu süreç tamamlandığında tüm Basın mensubuyla birlikte tekrar paylaşacağız” dedi.

Editör: Haber Merkezi