DSİ yetkilileri Devlet Su İşleri 2.Bölge Müdürlüğü sorumluluk sahasında bulunan, 25 Nisan 2011 tarihinde Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından görkemli bir törenle temeli atılan Bademli Barajı inşaat alanında incelemelerde bulundu.
Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nden Jeoteknik Hizmetler ve Yeraltı Suları Daire Başkanı Ali Faruk Öztan, DSİ 2.Bölge Müdürü Mustafa Altundal, Bölge Müdür Yardımcısı Halit Akerol, 21.Şube Müdürü Cüneyt Çağlar,   Jeoteknik ve Yeraltı Suları Şube Müdürü Ömer Çağıran, Bademli Barajı Yapı Denetim Mühendisi Sedat Yüzügüldü’den oluşan bir heyet Bademli Barajı inşaat alanına gelerek incelemelerde bulundular, inşaatın son durumunu gözden geçirdiler.
DSİ yetkilileri Bademli Barajı şantiyesinde Bademli Belediye Başkanı Selahattin Kundak ve baraj inşaatını yapan yüklenici firma yetkililerince karşılandı.
Baraj inşaatıyla ilgili olarak yüklenici firma yetkilileri ile görüş alışverişinde bulunan DSİ yetkilileri inşaatın sorunsuz bir şekilde ilerlediğini ve belirtilen tarihte tamamlanacağını ifade ettiler.
Beydağ Barajı sulama kanallarından faydalanamayacak olan Bademli’de barajın yapımı beldeye can suyu olacak. 10 bin 500 dekar alanı sulayacak Bademli Barajı 5 milyon metreküp su depolama kapasitesine sahip. Temel atma töreninde tamamlanma tarihi 29 Kasım 2013 olarak açıklanan inşaat, Bakan Eroğlu’nun yüklenici firmayla pazarlığı sonucunda 9 Eylül 2013’e alınmıştı.
Sulamadan faydalanamayan beldede barajın tamamlanmasıyla birlikte sulu tarıma geçilmesi ve 825 kişiye istihdam sağlanması hedefleniyor.
DSİ yetkilileri ile görüşen ve konuyla ilgili olarak açıklama yapan Bademli Belediye Başkanı Selahattin Kundak, barajın ek yatırım programına alınıp, temelinin atılması ve inşaatının da hızlı bir şekilde ilerlemesinin belde adına çok önemli bir konu olduğunu söyledi. Belirtilen zamanda baraj inşaatının tamamlanması için gerekli çalışmaların devam ettiğini bildiren Kundak, barajın tamamlanmasının ardından Bademli’nin üretim konusunda bir adım daha ileriye gideceğini ve çiftçinin cebinden çıkan paranın da minimuma ineceğini kaydetti.
Editör: Haber Merkezi