Demokrat Parti Ödemiş İlçe Teşkilatı, geçtiğimiz gün 88 yaşında hayatını kaybeden Rauf Denktaş’ın ölümüyle ilgili olarak bir basın açıklaması yaptı. Ödemiş İlçe Teşkilatı adına konuşan Basından Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Ali Keke, Denktaş’ın ölümünden büyük bir üzüntü duyduklarını, Kıbrıs Türklerinin varoluş mücadelesinde en büyük pay sahibinin Rauf Denktaş olduğunu ifade etti.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş 88 yaşında hayatını kaybetmesiyle ilgili olarak konuşan Ali Keke, “Kıbrıs Türklerinin varoluş mücadelesinde büyük emeği olan, 1974’teki Kıbrıs Barış Harekatı’ndan sonra, Kıbrıs’ın kurucu cumhurbaşkanı olan Rauf Denktaş’ı kaybettik.
Rauf Denktaş 1950’lerde başlayan Kıbrıs Türklerinin varoluş mücadelesinde Dr.Fazıl Küçük ile birlikte mücadele eden en büyük Türk milliyetçisiydi.
1958 Kıbrıs Anlaşması’ndan sonra Türklerin varoluş mücadelesinin yetmeyeceğini bizzat Kıbrıslı Rumların eziyetlerini gördüğü için Kıbrıs mücadelesini başlatmış 74’e kadar sürdürmüş, yapılan darbeden sonra Rumların yönetime el koyma isteklerini Türkiye’nin desteği ile Kıbrıs’taki Türklerin yok olmamaları için mücadelesine devam etmiştir.
Rumların Kıbrıs’ı kontrole alma çabasına Türklerin de Barış Harekatı’yla destek vermesiyle, Kıbrıs’taki Türklerin yok olmasını engelleyen baş mimardı. 1974’te Türk Federe Devleti’nin kurulmasının en büyük aktörüydü. Yıllarca Kıbrıs’ta bütünlüğün sağlanamaması ve Rumlarla bir anlaşma sağlanamaması nedeniyle KKTC’nin kuruluşunu sağladı ve ilk cumhurbaşkanı oldu” dedi.
“DENKTAŞ’I KENARA ATTILAR”
Denktaş’ın KKTC ile ilgili mücadelesinden kesitler aktaran Ali Keke daha sonra, “Denktaş bu çabalarını 2005 yılına kadar sürdürmüştür. 2005 yılında AB’ye girme planları çerçevesinde Denktaş maalesef, bir şekilde yönetimden uzaklaştırılıp, kenara kondu. Yapılanların yanlış olduğu, Annan Planı ya da AB hayalleriyle Kıbrıs Türkü’nün sorununun çözülemeyeceği aksine Kıbrıs Türkü’nü yok etme planının devam edeceği anlaşıldı. Gönül isterdi ki bu büyük Türk milliyetçisi, mücadele adamının hayatta olduğu süreçte O’nun arzu ettiği sonuca ulaşılsın.
Hayatı boyunca Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti için çaba veren Türk milliyetçisi Rauf Denktaş’ı kaybetmenin üzüntüsü içersindeyiz. Türk dünyası en büyük hak savunucusu Rauf Denktaş’ı kaybetmiştir. Tüm Türk halkına başsağlığı diliyoruz” dedi. 
Editör: Haber Merkezi