Haber: Nazif HARUPÇU

Belediye Başkanı Mahmut Badem bu konuda önemli bir mesafe kaydedildiğini açıklayarak, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulundan izin çıktığı müjdesini verdi. Badem bu konuda bir basın toplantısı düzenleyerek EPDK ‘nın izin konusuna açıklık getirdi.

Ödemiş’in 4 tarafının dağlarla çevrilmesi ve kapalı bir alanda bulunması yüzünden, kış aylarında yoğun bir hava kirliliği oluşması sonucu binlerce kişi akciğer rahatsızlıklarından dolayı, hastanelere koşuyor.

Ev hanımları, astıkları çamaşırların hava kirliliğinden dolayı renk değiştirmesi yüzünden şikâyetlerini dile getiriyor. Hava kirliliğinin özellikle çocuk ve yaşlıları etkisi altına alması Ödemiş’te yoğun şikâyetlere neden olmaya devam ediyor. Bu konunun tek çözümü nünde doğalgaz olduğu vatandaşlar tarafından sık sık dile getiriliyordu.

Mahmut Badem, “Çok ciddi olarak söz verdiğimiz ve arkasında durduğumuz, mücadele ettiğimiz, kente doğalgaz getirilmesiyle ilgili önemli aşamalardan bir tanesini daha geçtik. Bu önemli aşama, Ödemiş’in İzmir gaz firması tarafından doğalgaz getirilmesiyle ilgili gerekli olan EPDK izni yani, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan izni çıktı. Bu yazı metni muhtemelen şu anda İzmir Gaz Firması’nın eline geçti. Önümüzdeki günlerde de inşallah bu çalışmanın nasıl olacağına dair, nasıl bir yol haritası izleyeceğimize dair, birlikte görüşmelerimiz devam edecek. EPDK izni bizim için anahtar konumda bir önemi var. Çünkü o izin olmadığı sürece, paranız pulunuz her şeyiniz hazır olsa da, tüketim miktarınız çok olsa da, EPDK’nın izni olmadan hiçbir kente yatırım yapılması söz konusu değildir. Biz bu izni bitirdik. Bundan sonraki süreç, Ödemiş’e yatırım yapılmasıyla ilgili çalışmaların devamı olacak. Bunun içinde Belediye olarak tüm imkânlarımızı seferber edeceğiz.”

 

Editör: Haber Merkezi