HABER / DİLEK ACAR

Türkiye’nin deprem gerçeği, son günlerde yaşanan deprem ve yıkımlarla tekrar gündeme geldi. Türkiye’nin çok eski tarihlere dayanan deprem kronolojisi göz önünde bulundurulduğunda, birçok kentte depreme dayanıklı ev arayışı dikkat çekiyor.

1999 yılında yaşanan büyük Marmara depremi ve daha sonraki yıllarda görülen Van depremi, Erzincan depremi, Hatay, Elazığ depremleri gibi afetler, insanlarda bu korkuya dayanarak evlerinin sağlam olması isteğini doğuruyor.

Sağlam bir yapıda ikamet etmek, Türkiye’de her zaman karşılaşılabilecek deprem tehlikesine karşı daha güvenli ve huzurlu bir yaşam sağlıyor. Satılık daire veya kiralık daire ararken bu ayrıntılara dikkat etmek gerekiyor.

Deprem kuşağı üzerinde bulunan Ödemiş’te de Çamkıran İnşaat binaları deprem yönetmeliğine uygun yapılıyor. Yapı projelerinin mimarlar ve mühendisler eşliğinde profesyonel olarak hazırlanmış olması ve projelerin malzeme tercihleri ve yapı özelliklerine göre birebir olarak uygulanması da depreme karşı dayanıklılık oluşturuyor.

ÇAMKIRAN İNŞAAT 2018 YÖNETMELİĞİNE UYGUN BİNALAR YAPIYOR

Çamkıran Konutları ile adından söz ettiren Çamkıran İnşaat yapmış olduğu depreme dayanıklı binalar ile dikkat çekiyor.

Çamkıran İnşaat’ın İnşaat Mühendisi Muhammed Çetin, 2018 deprem yönetmeliğine uygun bir şekilde bina inşaat ettiklerini belirterek, “ Çamkıran İnşaat olarak önceliğimiz, vatandaşlarımızın sağlam depreme dayanıklı bir binada yaşamlarını sürdürmeleridir. Deprem yönetmeliğine uygun olarak inşaatını yaptığımız Çamkıran Konutlarında malzemenin en kalitelisi kullanılmıştır. Olası depremde, binalarda yaşayan vatandaşların zarar görmemesi için binaların temeli radye temel olarak projelendirildi, C30 beton ve deprem yükünü olabildiğince absorbe eden perde kolanlar kullandık.  Yaşanan depremlerde kullanılan malzemelerden dolayı yıkılan binaları ve bu binaların altında kalarak hayatını kaybeden vatandaşlarımızı görmek bizleri üzüyor. Meslektaşlarıma ve İnşaat firmalarına düşen görev kendileri ve ailelerinin güvenle oturacağı binaları başkaları içinde inşaa etmek.”

Depreme Uygun İç Dekorasyon

Bina inşaat ederken temelinden dekorasyonuna kadar en ince ayrıntısına dikkat ettiklerini belirten Çamkıran İnşaat Dekaratörü Mine Çamkıran, “ Çamkıran İnşaat olarak, depreme dayanıklı binalar inşaa ediyoruz. Çamkıran İnşaat olarak kendimizin ailemizin güvende olmayacağı bir binada başkalarının oturmasını asla kabullenemeyiz. Maliyeti yüksek olsa da kullandığımız ana malzemelerin depreme dayanıklı olması olmazsa olmazımız. Deprem esnasında iç dekorasyonda önemli. Özellikle deprem esnasında duvarların patlaması, mobilyaların düşmesi yıkılması da kişilerin yaralanmalarına ve hayatlarını kaybetmelerine sebep olmakta. Firma olarak bu durumu da dikkate almaktayız. Yapmış olduğumuz dairelerde bulunan mutfak banyo dolapları, elbise dolapları, antrede bulunan mobilyalar tamamen duvarlara montelidir. Çamkıran Konutlarında güvende oturabilirsiniz.”

Editör: Haber Merkezi