Ege Denizi'nde merkez üssü Seferihisar ilçesi açıkları olan 6,6 büyüklüğünde depremde 17 bina yıkıldı. Yıkımın ardından arama-kurtarma çalışmaları ise hız kesmeden devam ediyor.

Şu ana kadar 12 kişinin can verdiği depremde hayatını kaybeden kişilerinin 8'inin kimlikleri belli oldu.

İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Nuri Seha Yüksel’in eşi Burcu Yüksel ile çocukları Dila ve Ilgaz enkaz altında kalarak hayatını kaybetti

Doktor Hüsnü Kırabalı’nın da enkaz altında kalarak can verdiği belirtildi.

Milliyetçi Hareket Partisi İl Yönetim Kurulu üyesi Kenan Yeşiloğlu'nun ablası Rabia Uzun ve eniştesi Hayati Uzun’un depremde hayatını kaybettiği kaydedildi.

ANA OĞUL BİRBİRİNE SARILDI AMA…
Yeşilova'da yetişen, Karşıyaka'da profesyonel olan, daha sonra Muğlaspor, Kemalpaşaspor ve Torbalıspor'da oynayan 28 yaşındaki futbolcu Mahir Tahirler'in, annesi Nazmiye Doğrayan ile yaşadığı ev, depremde yıkıldı.

Sarsıntı başladığında mutfakta olan annesine koşan Mahir'in balkona çıktığı, ana oğulun birbirine sarıldığı ortaya çıktı. Balkonda olmaları nedeniyle enkaz altından en hızlı bir şekilde çıkarılan şanslı insanlardan olan Mahir, vücudundaki çeşitli sıyrıklar ve kırıklarla kurtarıldı, Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Ne yazık ki, oğluna sımsıkı sarılı olan annenin cansız bedenine ulaşıldı. 72 yaşındaki Nazmiye Doğrayan'ı kaybetmenin derin acısını yaşayan Mahir, sinir krizleri geçirdi. Yeşilova antrenörü Metin Küçükoğullarından ve çok sayıda sporcu arkadaşı, Mahir'i yalnız bırakmadı. Mahir'in, BAL Ligi'nde mücadele eden Gönen Belediyespor'a transfer olduğu öğrenildi.

SUYA KAPILARAK CAN VERDİ
Seferihisar açıklarında meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremde can kaybı her geçen saat artarken, oluşan tsunamide suların sürüklediği bir kadın yaşamını yitirdi. Boğulan kişinin Fatma Erçetin olduğu ortaya çıktı. İddiaya göre depreme evde yakalanan Erçetin ve çocukları, sarsıntının sona ermesinin ardından dışarı çıktı. Yürüme zorluğu çektiği için Erçetin bir sandalyeye oturtulurken, çocukları ise diğer komşularına bakmak için bir sokak arkaya gitti. Bu sırada tsunami nedeniyle deniz sularının yükselmesiyle Erçetin, oturduğu sandalyeyle birlikte akıntıya kapıldı. Sürüklenen Erçetin, tesadüfen yakınları tarafından sudan çıkarıldı. Fatma Erçetin, vatandaşların tüm çabasına rağmen hayatını kaybetti. Erçetin’in cesedi, savcının incelemesinin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. 

SUDAN TORUNU ÇIKARDI
Erçetin'i sel sularından çıkaran kişinin, tesadüfen oradan geçen torunu Yaşar Erçetin olduğu ortaya çıktı. O anları anlatan Erçetin, "Ben arkadaşımla birlikte kaldırımda dururken babaannemi suların arasında gördüm. Hemen can havliyle suya girerek onu çıkarıp kaldırıma yatırdım. Baygın bir vaziyetteydi. Hemen ambulansı aradık ancak yollar kapalı olduğu için yetişemediler. Suyun içinde ilk olarak tanımamıştım ancak ceketini görünce durumu anladım. Deprem olduğu için onu dışarıya çıkarmıştık. Annem de komşulara bakmaya gelmişti. O sırada babaannem komşularıylaydı. İyi yürüyemediği için sulardan kaçamadı" dedi. 

kaynak : egedesonsöz

Erçetin'in sudan çıkarılmasına yardım eden Mustafa Keleş ise, "Depremden sonra insanlar deniz kenarına toplanmıştı. Sular yükselince yaşlılar oldukça zorlandı. Biz de burada bulunduğumuz için onlara yardım ettik. Ben otururken suyun içinde birinin olduğunu gördük. Hemen suya girerek çıkardık. Yollar kapalı olduğu için ambulans da giremedi ve teyzemizi kurtaramadık. Çok zor bir durumdu. Allah bir daha yaşatmasın" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi