HABER:DİLEK ACAR GÜLEÇ

Birlik Başkanlığına aday olan Çağlar Aran, kendi sosyal medya hesaplarından ve basın yolu aracılığı ile genel kurulda yaşananlarla ilgili yapmış olduğu paylaşımlardan dolayı kendisine suç duyurusunda bulunanlara karşı “İzmir İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri birliğindeki demokratik katılımı engelleyen, üyelerin seçme ve seçilme hakkını engelleyen, hukuk devleti normlarıyla uyuşmayan yönetme biçiminin fikrine ve uygulamalarına çobanlar adına karşı çıktığım için ve de hak hukuk ve adalet dediğimden dolayı gücü elinde bulunduranlar,  fındık kabuğunu doldurmuyor gerekçelerle adalet teşkilatımızı meşgul etmektedir.  Adaletin kararına elbette ki boynumuz kıldan incedir. Tereddütsüz ancak adalet yargıyı ve emniyet teşkilatımızı meşgul ederek bizi yıldırmak için sürekli şikâyette bulunanlara bir çift sözümüz vardır. Biz bu mücadeleye inanıyoruz, yılmadık, yılmıyoruz, yılmayacağız” açıklamasını yaptı.

İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’nin genel kurulu 9 bin üyesi olmasına rağmen 95 kişiyle yapılmıştı. Başkan Adayı Çağlar Aran kongreye alınmadığını söyleyerek skandal iddiaları gündeme getirmişti.

Bazı bakan danışmanları üzerinden yürütülen lobi faaliyetlerine dikkat çeken Aran, “Bu hukuksuzluklar birliğimizi yok ediyor. Lobinin tercihi, çobanın tercihinin önüne geçiyor” dedi.

Aran, Tarım ve Orman Bakanlığı içinde lobileşmenin olduğunu, aynı operasyonun tüm Türkiye’de yapılacağını iddia etmişti.

http://www.yerelguc.com/gundem/izmir-damizlik-koyun-keci-yetistiricileri-birligi-nde-uyelik-h22345.html

Editör: Haber Merkezi