İzmir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ve Ödemiş Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kocağa, çiğ süt alım fiyatı ile ilgili olarak açıklamada bulundu.

“Çiğ süt fiyatları düşüyor mu?”sorusuna yanıt veren Kocaağa, bu konuda spakülasyon oluşturulduğunu belirterek, konseyin açıkladığı süt fiyatının  üzerinde aldıklarını, mağdur olan üreticiler varsa birlik olarak sütlerini almaya talip olduklarını söyledi.

İzmir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Kocaağa, “Bizler Damızlık Birliği olarak çığ sütü 2,85 TL’den alıyoruz.  Simental sütü ise yağ farkı olduğu için 3 TL’den alıyoruz. Ama Kasım ayında beri bu fiyattan ödeme yapıyoruz. Aldığımız duyumlara göre bir takım sanayicinin süt fiyatlarını geri çektiğine dâhil bilgiler alıyoruz. Ama bize ulaşan herhangi bir bilgi şu an yok. Bizler tabanı 500 kilogram ve altına 2.82 Lira, 500 kilogram ve üstüne de 2,83 Lira Bin 500 Kilogram ve üzerine de 2.85 Lira olarak alıyoruz. Bizim bu alımımız şu an devam ediyor. Bizler bu rakamların altında üreticilerimizden sütlerini almak istemiyoruz. Hatta üstüne satmak istiyoruz. Ama şartlar maalesef buna el vermiyor. Bizler Damızlık Birliği olarak fiyatların düşmesini istemiyoruz. Bu konulardan mağdur olan üreticilerimiz varsa bizim irtibat bürolarımıza müracaat etsinler. Bizler Damızlık Birliği olarak sütlerini almaya talibiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi