Haber: Dilek Ayvalı

Ödemiş Belediyespor Efe Dağcılık Kulübü Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Mehmet Taşlı, 7 Şubat pazar günü Bozdağ zirve altı-Kuzey batı rotasında Manisa’dan iki kişinin dağ tırmanışı sırasında meydana gelen kazada dereye düşerek yaralanmaları ile ilgili olaydan büyük üzüntü duyduklarını ve yaralılara acil şifalar dilediğini kaydetti.

Taşlı şöyle devam etti, “Ancak, Tırmanan ve yaralanan vatandaşlarımızın herhangi bir dağcılık (özellikle Bozdağ’ın bağlı bulunduğu ilçemiz Ödemiş deki Ödemiş Belediye spor Efe dağcılık kulübü) kulübüyle bir bağlantısı olmadığını, Pandemi sürecinde sokağa çıkma yasağı olduğunu, Kaza olan rotanın yasaklı olduğunu, Bozdağ’daki dağcılık faaliyetlerinin sadece klasik-batı rotasına valilik tarafından izin verildiğini hatırlatırız. Tırmanışın resmi izinli olarak düzenlenmediğini ve herhangi bir kulübünün düzenlediği bir etkinlik olmadığını da hatırlatmak isteriz.”

“DAĞCILIK FAALİYETLERİ MACERA ADRENALİN DÜŞKÜNLÜĞÜ İÇİN YAPILAMAZ”

Dağcılık faaliyetleri, resmi kayıtlı kulüpler kurumlar vasıtasıyla, yasal izinler alınarak, yetkili görevli kişilerin sporcuların gözetimiyle güvenlik tedbirleri kurallarla ciddiyetle yapılması gereken bir spor dalıdır. Bu tür izinsiz tırmanış ve olayların dağcılık sporuna zarar vereceğini, olumsuz olaylar ve başka sıkıntılara sebep olacağının altını çizmek istiyoruz. Dağcılık faaliyetleri macera adrenalin düşkünlüğü için yapılamaz.

“BU OLUMSUZ OLAYIN İBRETLİK BİR DERS OLDUĞUNA İNANIYORUZ”

Toplum sağlığı ve doğal kültürel değerlerimizi keşfetmek yaşatmak korumak için vazgeçilmez ihtiyaç duyulan dağcılık faaliyetlerinin önümüzdeki dönemde güvenle başarıyla yapılması için sadece kulüp ve kurum yöneticileri değil tüm vatandaşların sporcuların da aynı bilinç ve sorumlulukla hareket etmeleri zorunludur. Tüm bu sebeplerle yaşanan bu olumsuz olayın ibretlik bir ders olduğuna inanıyoruz. Bu olayın gelecekte daha düzenli tedbirli ve güvenli faaliyetlerin yapılması için bir bahane olmasını diliyoruz.”

Editör: Haber Merkezi