AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, AK Parti Genel Merkezi'nde büro personeli olarak çalışan Hamza Kürşat Ayvatoğlu hakkında açıklamalarda bulundu.

AK Parti Genel Merkezi'nde büro personeli olarak çalışan ve lüks otomobil içerisinde uyuşturucu madde kullanırken görüntüleri sosyal medyada yayınlanan ardından gözaltına alınan Kürşat Ayvatoğlu hakkında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ açıklamalarda bulundu.

Dağ katıldığı televizyon programında şu ifadeleri kullandı:

"Biz 10 senedir milletvekiliyiz. Benim süreçte danışmanım ve özel kalem müdürüm belli. Bu arkadaş, yakın ekipte çalışan biri değil. Yerel seçimler Kastamonu'da olumsuz sonuçlanınca, orada çalışan biri Genel Merkez'de çalışsın diye referans oldu ve arge biriminde çalışan biri. O görevden dolayı da toplantılarda bulundu.

Bizim buradan çıkaracağımız dersler var. Partiye alırken sadece adli sicil araştırması değil farklı araştırmalar da yapmalı parti. Bundan sonra çok daha dikkatli olmamızı gerektirecek mevzular var. Biz olaydan haberdar olur olmaz, yani soyal medya değil de farklı bir şekilde bize gelse yine işinden gönderirdik. Sözleşmesini fesih ettiğimiz için hukuki bir süreç olduğu için de emniyet ile ilgili süreç de devam ediyor. Bunun takibini de ben de yapıyorum. Hukuken mümkünse davaya dahil de olabiliriz, kişişel zarar verdi diye. Hukuki olarak tam olarak böyle bir meselede suçtan zarar gören bir pozisyonumuz yok. Bu olaylardan dolayı, yani basın ve sosyal medyada yer almasından dolayı partimiz ve biz zarar gördük ancak bizzat bir zarar görme olmadığı için mahkemenin onay vermemesi çok büyük ihtimal.

Bize oy verenlerden helallik istiyoruz

Ortaya çıkan görütülerden samimi olarak bizlere oy veren vatandaşlar da bize yakıştıramayanlar oldu. Biz onlardan helallik istiyoruz. Böyle bir konunun gündeme geldiğinde hangi partinin nasıl bir tepki verdiği önemlidir. Bu konuyu gördüğümüz andan itibaren sözleşmesini feshettik ancak bunu siyasallaştırmak isteyenlerin kendi partileri içindeki tecavüzler hakkında konuşmalarına dikkat çekmek lazım."

Bizle fotoğraf çekilerek kendini güçlü göstermek istiyor olabilir

Ayvatoğlu'nun lüks yaşamı hakkında da açıklamalarda bulunan Dağ, "1 senelik süre zarfında bir şey olduğunu düşünmüyorum. Bu konuda yargının eli açık. Bu konuda ellerinde delil olanlar, belge olanlar, bir iddia ortaya koyanlar varsa, eğer ticaret yaparak değil de bir nüfus ticareti yaparak bir durum söz konusuysa yargı ve savcılığın eli açık. Bu konuların araştırılması İçişleri Bakanalığı ve yargı tarafından yapılıyor. Uyuşturucu konusundaki süreç birlikte devam edecek. Çok yakınımda çalışan biri olmadığı için, bizim bir de genel merkez çalışmalarımız yok bu yüzden yakın çalışmadığımız için 5-6 memur gibi arakdaşlar ile çok sık mesaimiz olmaz. Daha çok özel kalem ve danışmanlarınız ile çalışırsınız. Son dönemlerde ekipte kovid vakası oldu, temaslı olmadığı için o zaman tek çalıştı. İfadelere bakılırsa kendi içlerinde bir durum. Bizim devir teslim dönemimiz olduğu zaman ortaya çıkan bir durum. Bana yönelik bir şey olup olmadığı konusunda net bir bilgi sahibi değilim. Kendini belki de böyle güçlü gösterme isteği ve düşüncesi ile bizlerle fotoğraf çektirerek kendini güçlü gösterme isteği olabilir. Bundan sonra daha temkinli olacağız" dedi.

Editör: Haber Merkezi