Ödemiş Kaymakamı Abdurrahman Koçoğlu, 28 Ekim Cuma günü gerçekleştirilmesi planlanan Cumhuriyet Yürüyüşü’nün, Terörü Kınama Yürüyüşü’ne dönüştürüleceğini söyledi.
Hakkâri’nin Çukurca ilçesinde bölücü terör örgütünün güvenlik güçlerine saldırısı sonucu şehit düşen 24 ve yaralanan 22 asker için tüm Türkiye tepkisini gösterirken, Ödemişliler de iş yerleri ve evlerine Türk bayrağını asarak, terörü kınadı.
Konu ile ilgili olarak basın mensuplarıyla toplantı yapan Ödemiş Kaymakamı Abdurrahman Koçoğlu, “ Hakkâri’nin Çukurca ilçesinde bölücü terör örgütünün saldırması sonucu 24 askerimiz şehit düşmüş, 22 askerimiz de yaralanmıştır.
Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralı askerlerimize de acil şifalar dilerken Türk milletinin başı sağolsun diyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bugüne kadar geri adım atmadığı gibi bugünden sonra da terörle mücadelesini sürdürerek, bu durumu ortadan kaldıracaktır. Bunun en büyük destekçisi Türk milletinin duyarlılığı olacaktır” dedi.
Kaymakam Koçoğlu, daha sonra şöyle devam etti, “Bildiğiniz gibi önümüzdeki hafta cumartesi günü Cumhuriyetimizin kuruluşunun 88. yıldönümünü kutlayacağız. Bunun için Ödemiş Kaymakamlığı olarak Cumhuriyet resepsiyonu düzenleyecektik. Buradan bildirmek istiyorum, bu resepsiyonu iptal ettik. Cumhuriyet Bayramı’ndan bir gün önce yani 28 Ekim Cuma günü, Cumhuriyet Yürüyüşü düzenliyoruz. Bu Cumhuriyet yürüyüşümüzde terörü de hep birlikte Ödemişliler olarak kınayalım. Buradan sesleniyorum ki 28 Ekim Cuma günü saat 12.00 de Salı Pazarı’ndan, Hükümet Meydanı önüne yapacak olduğumuz Cumhuriyet Yürüyüşümüze Ödemişli ev hanımları, beyler, bayanlar, öğrenciler, amcalar, teyzeler, bizler hep birlikte olarak binlere ulaşalım. Kurtuluş Savaşı’nda sivil harekâtın başladığı, ilk kurşunun atıldığı Ödemiş’in sesini bugün de herkes duysun. Tüm şehitlerimizi saygıyla anıyor, milletimizin tekrar başı sağ olsun diyorum” diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi