Ödemiş Belediyesi’nin 7 aşamadan oluşan turizm projesinin bir parçası olan köylü pazarı düzenlemesinin tanıtım ve bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Ödemiş Belediyesi’nin İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA)’na sunduğu ve 130 bin TL’lik hibe desteği almaya hak kazandığı ‘Cumartesi Pazarı’ndan Köylü Bölümü Oluşturulması’ projesi, uygulamanın yapılacağı mahallelerdeki esnaflara tanıtıldı.
Projenin tanıtımı Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, Başkan Yardımcısı İrfan Akça ve Dr.Mustafa Bey Caddesi, Gazi Caddesi’nin bir bölümü ile Kimyacı Sokak’ın bir kısmında esnaflık yapan vatandaşların katılımıyla Belediye Kültürevi’nde gerçekleştirildi.
İZKA’dan 130 bin TL’lik hibe desteği alınan ve belediyenin katkılarıyla maliyeti 150 bin TL’yi bulacak olan projenin kasım ayında tamamlanması planlanıyor. Cumartesi Pazarı’nda Köylü Bölümü Oluşturulması projesi kapsamında pazarda satış yapan köylü esnafın kullanacağı özel tezgahlar hazırlanacak ve tezgahların üstü brandalarla kapatılacak. Proje içeriğinde köylü vatandaşların satış yapabilmesi için 435 adet tezgah kurulacak ve 270 adet de yeşil ve krem rengi brandayla pazarın o bölümünün hoş bir görünüme kavuşturulması sağlanacak. Bu işlemler için köylü vatandaştan ekstra bir ücret talep edilmeyecek ve sadece belediyeye ödedikleri işgaliye paralarını ödemeye devam edecekler.
Projenin ikinci kısmında ise pazarın komşu il ve ilçelere tanıtımı sağlanacak. İZKA’dan gelen hibe desteğinin büyük bir bölümü reklam ve tanıtıma ayrılacak.
Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin toplantıya katılan esnafların merak ettiği soruları yanıtlarken, Cumartesi Pazarı’yla ilgili açıklamalarda da bulundu. Keskin, ilerleyen süreçte Ulus Meydanı’nda tekstil ürünleri satışları yapan pazarcı esnaflarını başka bir bölgeye alacaklarını ifade etti.
Bekir Keskin, Cumartesi Pazarı’nda Köylü Bölümünün Oluşturulması projesi ve bir bütün halinde turizme yönelik yapılacak olan çalışmalar hakkında şu açıklamaları yaptı:
“İZKA’ya sunduğumuz ve hibe desteği alan projemiz kapsamında 50 yıldır düzenlenmeyen Cumartesi Pazarı’nda birtakım düzenlemeler yapacağız. Pazarı dağınık görüntüsünden kurtaracağız. Köylü vatandaşlarımızın satış yaptığı yerlere su suntasından imal edilen pazar tezgahları getirilecek ve üstleri brandalarla kapatılacak. Bu tezgahlar cuma gecesinden veya cumartesi sabahın erken saatlerinde yerleştirilecek ve pazarın bitiş saatlerinde kaldırılacak, bu işlemleri belediye personelimiz yapacak.”
Mahalle esnafının da sorularını yanıtlayan Keskin’e özellikle otopark sıkıntısıyla ilgili sorunlar aktarıldı ve ilçeye gelen tur otobüslerinin araçlarını park edecek yer bulamadıkları dile getirildi.
Başkan Keskin bu konuyla ilgili ise şu açıklamalarda bulundu:
“Gazi Caddesi’nin arkasındaki kapalı otoparkımız tamamlandıktan sonra vatandaşların da duyarlı davranışıyla o bölgedeki sıkıntıyı çözeceğiz ve caddedeki araç parkını yasaklayacağız. Yıldız Otoparkı ise kullanılmıyor, tur otobüslerinin rahatlıkla giriş-çıkış yapabileceği bir otopark oluşturma aşamasındayız. O bölgeye yakın bir yerde 5 bin 200 metrekarelik bir alanı kamulaştırarak otopark haline getireceğiz. Dışarıdan gelen tur otobüsleri şehrin içine girmeden o otopark kullanacak.”
Editör: Haber Merkezi