Hulusi Çavuş, “Belediye işlerime sekte vurmaya çalışıyor”
 
Kiraz Belediye Başkanı İsmet Korkmaz, “Çöpler toplanıyor. Kimsenin işine sekte vurmaya çalışmayız”
 
Kiraz Köprübaşı’nda Çavuş Otel ve kahvehanelerin olduğu yerde, çay kenarında bulunan kaldırımdaki çöp konteynırları hem görüntü kirliliği yaratıyor hem de pis koku yayıyor.
Kiraz’ın merkezinde bulunan bu çöp konteynırlarının kaldırılması gerektiğini öne süren otel işletmecisi Hulusi Çavuş yaptığı açıklamada Kiraz Belediyesi’nin insana saygı, çevreye saygı düşüncesinin sadece göstermelik olduğunu savundu.
Çavuş, “Kiraz Belediyesi 7 senedir ticari faaliyetime sekte vurdurmak için elinden gelen her türlü gayreti sarf ediyor. Belediyeye karşı bıçak kemiğe dayandı. Kiraz Kaymakamlığı’na, Sağlık Grup Başkanlığı’na ve yetkili mercilere sesleniyorum bu rezaleti kim dur diyecek. Kiraz’ın merkezindeki bu çöp konteynırlarının yanından geçen küçük çocuklar ve anne kucağında, çocuk arabasında bu çöplüğün yanından geçenler var. Ayrıca Cumhuriyet Mahallesi’ndeki yollar çukur içinde, bırakın arabaları, bisiklet dahi geçemiyor” dedi.
KORKMAZ, “TEMİZLİĞE ÖNEM VERİYORUZ”

Konuyla ilgili olarak görüşünü aldığımız Kiraz Belediye Başkanı İsmet Korkmaz, Hulusi Çavuş da dahil olmak üzere herhangi bir vatandaşın ticari faaliyetlerine sekte vurmak gibi bir düşüncelerinin, niyetlerinin olmadığını vurgulayarak, “Söz konusu yerde çöp konteynırlarının bulunması bir anlamda zorunludur. Burası kahvehanelerin, lokantaların ve otelin olduğu bir yer. Çöp konteynırları burada bulunmak zorunda. Çöplerin birikmesi de işletmelerden gün içinde fazla atık çıkmasından kaynaklanıyor. Çöp toplanma konusunda da sıkıntı yok. Sabahın erken saatlerinde çöp toplamıyoruz çünkü o bölgede konaklayan vatandaşlar var ve o saatlerde rahatsız olmalarını istemiyoruz. En geç 11:00’e kadar oradaki çöpler toplanıyor. Göreve geldiğimizden beri en dikkat ettiğimiz ve titizlikte davrandığımız konulardan biri temizliktir” diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi