HABER : YÜKSEL BALCI

Ege Üniversitesi İzmir Ödemiş Sağlık Yüksekokulu 1996 yılında kurulmuş, 1997-1998 öğretim yılında öğretime başladı.

21 yıldır lisans eğitimi veren tek bölümlü (Hemşirelik Bölümü) bir yükseköğretim kurumu iken, yüksekokulun başarı ile yürüttüğü hemşirelik lisans eğitimi, aynı üniversitede Hemşirelik Fakültesinin kurulması üzerine, 2012 yılında İzmir Ödemiş Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Fakültesi ile entegre edilmiş ve Hemşirelik Bölümüne öğrenci alımı durdurulmuştu. Mevcut öğrenciler yüksekokuldan mezun edilmişti.

1 yıldır eğitim vermeyen Yüksekokul, bu yıl çocuk gelişimi bölümüyle eğitime başlıyor. 400 öğrenci kapasiteli Yüksekokula, bu yıl YÖK’ün onayıyla 50 öğrenci alımı yapılacağı açıklandı.

Yüksekokul Müdür Vekili Dr.Öğr.Üyesi Kazım Alat konu ile ile ilgili olarak şöyle konuştu: “Burada Sağlık Yüksekokulu olarak Çocuk Gelişimi bölümü açıldı. Öğretim elemanlarımız da göreve başladı.Bu yıl itibari ile 4 yıllık çocuk gelişimi programımıza öğrenci alımına başladık.Programımız 4 yıllık bir program 8 dönem halinde devam edecek. Eğitimin sonunda başarılı olan öğrenciler mezun olarak çocuk gelişimi unvanıyla çeşitli kamu ve kuruluşlarda çalışabilecekler.Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı kurumlarda, Milli Eğitim ve Hastanelerde, kreş ve anaokullarında çalışabilecekler. Derslerimiz 4 yıl boyunca %75 teorik %25 uygulamalı olarak kurumlarda devam edecektir. Bu yıl 50 öğrenci alacağız. Öğrenci adaylarımız eşit ağırlıklı puan türüne göre tercih yapabileceklerdir.”

Editör: Haber Merkezi