Haber / Elif ACUN

Son günlerde Çiğ süt fiyatı düşecek şeklinde spekülasyonlar yapıldığını belirten Ak Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli çiğ sütün fiyatının düşmesi söz konusu değil, asılsız haberlere itibar edilmesin açıklamasını yaptı.

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Ödemiş Süt Üreticiler Birliği’ni ziyarette bulundu.  Ödemiş, Kiraz, Beydağ ve Bayındır İlçe ziyaretleri kapsamında gerçekleştirdiği ziyarette Ödemiş Süt Üreticileri Birliği Başkanı Halil Deveci ile bir araya geldi.

Ödemiş Süt Üreticileri Birliğini Başkanı Halil Deveci ile Ödemişli üreticilerin talep ve önerilerini dinledi. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sağlanan destekler hakkında istişarede bulundu.

Ak Parti Ödemiş İlçe Başkanı Muhammet Şen, “Son günlerde Ödemiş’te çiğ süt fiyatlarının düşürüleceği ile ilgili algı yaratılmaya çalışılıyor. Üreticilerimiz asılsız haberlere itibar etmesin. Kulaktan duyma haberler yerine bizzat bu konuda bilgi sahibi olan kişilere sorulsa daha yerinde olacağı düşüncesindeyim. Konuyla ilgili yakından ilgileniyor ve üreticilerimizin her daim yanında olmaya çalıştığımızı bilmelerini isterim” açıklamasında bulundu.

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, “Süt konusu her zaman gündemde. Bu konuda bazı kesimlerin bazı spekülasyonlarda bulunduğunu işittik. Bu spekülasyonların asılsızlığını buradan net olarak ifade etmek istiyorum. Sütün bol olduğu şu dönemde şunu açık ve net olarak belirtiyorum ve altını çizerek söylüyorum. Süt fiyatlarının düşmesi gibi bir durum söz konusu değil. Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli geçen hafta sosyal medya hesabından açıklamasını yaptı. Gerekli olan yerlerde ve gerekli olan durumlarda Et ve Süt Kurumuna talimat verdi. Bu konuda regüle alımları yapılacak dedi. Bu kapsamda 1 Nisandan itibaren Süt Üreticileri Merkezi Birliğine de gerekli talimatlar verildi. Gerekli görülen yerlerde regüle alımları yapılacak ve hiçbir yerde sütün fiyatının düşmesi diye bir durum söz konusu olmayacak” dedi.

DOĞAL YEME TEŞVİK UYGULAMALARI YAPILACAK

Ardından yem fiyatları ile ilgili vatandaşın talepleri doğrultusunda herhangi bir fiyat artışı olmayacağı gibi doğal yeme teşvik uygulamalarının yapılacağını belirten Başkan Sürekli, “Bir yandan yem ile ilgili de tüm vatandaşlarımızın öneri ve taleplerini değerlendiriyoruz. Özellikle üreticilerimizin doğal yeme yönelmesi ve doğal yemin desteklenmesi adına Bakanlıklarımızın uyguladıkları çalışmalar mevcut. Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği ve Süt Üreticileri Birliği yem konusundaki projelerini de yine bakanlığımıza intikal ettirdiler. Bu birliklerin ilettiği talepler yine Tarım Ve Orman Müdürlüğümüzün yaptığı çalışmalar hem de bakanlık yetkilerinin yaptığı çalışmalar doğrultusunda doğal yeme yönelme yem fiyatlarının düzenlenmesi konusunda çalışmalarımız titizlikle devam etmektedir” dedi.

Editör: Haber Merkezi