HABER:DİLEK AYVALI
20. Uluslararası Bayındır Çiçek Festivali'nin açılışı kortej yürüyüşü ile başladı.


Açılış töreni şehir stadyumunda yapıldı. Buradaki törende ilk olarak konuşan Bayındır Çiçekçiler Kooperatifi Başkanı Ersoy Sümerkan kooperatifçiliğin önemine değindiği konuşmasında, "2007 yılında oluşturduğumuz alım garantili bitki üretimi modeli ilçemiz ekonomisine büyük katkı sağladı. Türkiye tarımında bu model örnek alındı pek çok belediye ve sivil toplum kuruluşu tarafından. Buna bağlı olarak da Türkiye'de kooperatifçilik önem kazanmaya başladı" dedi.
Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli de ön alım anlaşmalı üretimlerle Bayındırlı üreticinin kalkındığını belirterek, "20. yılını kutlayan festival, delikanlılığının zımba çağında. Dünyanın değişik ülkelerinde dahi artık Bayındır çiçeği tanınıyor. Çiçek sevgidir, duygudur, barıştır, arkadaşlıktır, dostluktur" dedi.

Festivalin onur konuğu ilçesi İstanbul Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu da, "Tarımın, yerel yönetimler tarafından desteklenmesinin önemini burada görüyoruz. Büyük kentlerin nüfusları artıyor. Bulunduğumuz yerlerde tarımı ve hayvancılığı güçlendirmeliyiz. Burada uygulanan alım garantili modeli ülke olarak uygularsak daha güçlü olacağız" dedi.
Bayındır İlçe Kaymakamı Barbaros Baran, "Türkiye'de 20'li rakamları bulan kaç tane festival vardır dersek bir elin parmaklarını geçmez diye düşünüyorum. Festivalin hem ürünlerin pazarlanmasını sağlamasında ve ilçemizin tanıtımı için başta üreticilerimiz olmak üzere belediyemize teşekkür ediyorum. Üreticilerimiz bir kız çocuğunu yetiştirir gibi ürünlerini yetiştiriyor ve sonra da kızlarını gelin eder gibi ürünlerini tarladan çıkartıyorlar" dedi.
Festivalin Onur Konuğu ili Eskişehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Adar da konuşmasında Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in selam ve sevgilerini iletti.
Açılış töreni programında Bayındır Belediyesi Halk Oyunları ve Makedonya Halk Oyunları ekipleri gösterilerini sundu.

 3-7 Mayıs tarihleri arasında açık kalacak festivalde çeşitli alanlarda İtalya, Ukrayna, Makedonya, Kosova ve Gürcistan’dan halk oyunları ekipleri ile İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Egem Halk Oyunları Derneği ve Bayındır Belediyesi Halk Oyunları ekipleri festival süresince gösteriler düzenleyecek. Sokak Müzisyenleri, Flashmob Dans Grubu, Bando, Canlı Heykeller, Animatörler, Tahta Bacak, Gezici Kukla, Karikatüristler, Çiçek/Yaprak Sanatçıları, Ressamlar çeşitli noktalarda dönüşümlü olarak festival süresince etkinlik gerçekleştirecekler. En Güzel Stant/Bitki Yarışması, En Güzel Balkon Yarışması, En Lezzetli Çiçek Reçelleri Yarışmasına ilave olarak bu yıl En Güzel Çiçek Heykeli Yarışması da düzenlenecek.
20. Uluslararası Bayındır Çiçek Festivali için Bayındır Belediyesi tarafından 600 Standın kurulumu yapıldı ve bu stantların 400’ünde çiçek üreticileri yer alıyor.



Editör: Haber Merkezi