HABER:DİLEK AYVALI

CHP Bayındır Büyükşehir Meclis Üyesi Şükrü Süreroğlu açıklamasında şu ifadelerde bulundu, “Siz kaldırımlara parke taşı yerine yeşil alan yapıyorsunuz da bizim haberimiz mi yok Sayın Başkan? ‘Kaldırımları niye söküp yenileme yapıyorsunuz’ diyorsun, keşke aynı hassasiyeti sokak sağlıklaştırma projesiyle yapılan Cumhuriyet Meydanındaki yeni yapılmış asfalt sökülüp taş döşenirken de gösterseydiniz. ‘Ben ilçem için gerekirse Büyükşehir ile kavga ederim’ diyorsunuz, keşke Ergenli Barajı’nın bitirilmesinde, açılacak dediğiniz fakültenin açılmasında ve yapılacak dediğiniz hastanenin yapılmasında da aynı kavgayı ortaya koysanız. Ancak kavga edilecek bir durum yok. Zaten gerekli yatırımlar Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer öncülüğünde önemli ölçüde yapılıyor, bundan sonra da yapılmaya devam edilecek.”

Yok öyle bedavadan hedef saptırmak

“Yol yapmak, kaldırım yapmak belediyenin asli görevidir, bunları konuşmak bile komiktir diyeceksin, yetki alanındaki eksikleri görmezden geleceksin, boy boy yol yaptım diye marifetmiş gibi iş makinalarını paylaşacaksın sonra da çıkıp Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı hizmeti kötüleyeceksin. İlçem adına yapılacak her şeye varım diyenlerin geçen 2,5 yıllık sürede en büyük icraatlarının köylünün tarlasını satmak ve kredi çekmek olması tabiki ayrı bir tartışma konusudur.

Belediye Başkanı Uğur Demirezen’in yaklaşık 3 Yıldır başkanlık yaptığına dikkat çeken meclis üyesi Süreroğlu açıklamasınını şöyle sürdürdü, “3 yıl geçmek üzere şimdi size soruyoruz;

1- Seçim döneminde vadettiğiniz 52 projeden kaç tanesini bitirebildiniz?

2- Seçim öncesinde o en çok sorduğunuz soruya birde sizin cevap vermeni bekleriz Sn. Başkan? 40 Milyon Lira borçla devraldığınız belediyenin şu an borcu 80 Milyon Lira. Geçen süre içinde 4 Milyon Lira Pazar yerini Büyükşehir Belediyesine sattınız, bunun dışında yaklaşık 5 Milyon Liralık arazi satışı yaptınız, 9 Milyon Lira kredi kullandınız. Peki bunlara karşılık Bayındır’a ne verdiniz?

3- Sürekli olarak mağdur edebiyatı yaparak Bayındır’ın geliri yok diyorsunuz. Bunları bizde biliyoruz. Aday olduğunuzda siz de biliyordunuz ve kaynak yaratacağınızı söylüyordunuz. Personel maaşlarını ödemek, yolları ve kaldırımları düzenlemek, temizlik işleri yapmak sizinde söylediğiniz gibi bunlar zaten belediyenin asli görevleridir. O zaman soruyoruz oturduğunuz koltukta yarattığınız fark nedir? Tebrik ederiz ödül almışşınız inşallah arazi satmaktan ve kredi çekmekten başka yapacağınız yatırımlar ile yeni ödülleri de hak edersiniz. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’in ilçemize kazandıracağı Baysan Süt İşleme Fabrikası gibi yatırımları sizden de görmek isteriz. Biz zamanımızı kavgaya değil ortak akıl ile ilçemize yapabileceğimiz hizmetlere harcıyoruz. Buradan siyasi polemik yaratarak prim beklemek çok da akılcı olmasa gerek.”

Editör: Haber Merkezi