HABER:ELİF ACUN

CHP Ödemiş Kadın Kolları 8 Mart Dünya Kadınlar gününde Ödemiş’te çalışan kadınları ziyaret ederek yaka çiçeği dağıttı.

8 Mart dünya kadınlar gününde kadınlarla bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Başkanı Ayşen Kaya Görgülü parti binasında gerçekleştirdiği konuşmada tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutladı.

Ardından Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Başkanı Ayşen Kaya Görgülü önderliğinde Kadın Kolları üyeleri, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş ile birlikte Zübeyde Hanım Anıtına karanfil bırakmak için toplandı.

Her zaman ve her yerde kadın haklarını savunmaya paylaşmaya devam edeceklerini söyleyen Ayşen Kaya Görgülü” Kadınlar olarak sokaklarda, iş yerlerinde örgütlü mücadele gerçekleştirerek haklarımızı savunuyoruz. Biz Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları olarak mücadelemizi sürdüreceğiz. Kadın erkek ayrımı yapmadan herkesi de bu mücadelemizde görmek istiyoruz” dedi.

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, sözlerine “ Bugünün anlamlı hale gelmesi aslında acılar üzerine kurulmuş . Geçtiğimiz yılda Türkiye’de 300 kadın, yılbaşından günümüze kadar geçen sürede ise 68 kadın ne yazık ki aramızdan bir şekilde ayrıldı. En çokta sevdiklerinden şiddet görerek can verdiler. Bu kabul edilebilir bir şey değil. Demek ki bunun özünde ekonomik sıkıntılar, psikolojik kaygılar ve geçimsizlik nedeni ne olursa olsun çözüm bulmak yönünde çalışmalar gerçekleştireceğiz. Ödemiş Belediyesi olarak yalnızca bize sığınan kadınlar değil en uzak yerdeki, en uzak mahalledeki kadınımıza onun yetiştirmiş olduğu çocuklarına sahip çıkmak üzere var gücümüzle kadın sığınmanın dışında kalan yürekten sığınma bekleyen kadınlarımıza sahip çıkma adına Kültür İşlerimizle hem İzmir Büyükşehir Belediyesi ile hem de sağlık işlerimizle ayaklarına giderek bizden istenen eğitim, sağlık, her alanda destek için huzuru ve mutluluğu arttırmak için yeni projeler düşünüyoruz. Tüm kadınlarımızın Kadınlar gününü kutluyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi