HABER:SÜLEYMAN GÜLEROĞLU

Cumhuriyet Halk Partisi Ödemiş Gençlik Kolları Başkanı Özgür Günlü, “Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Yönetiminin ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer’in görevlendirmeleri ile 12 İzmir Büyükşehir Meclis üyelerimizle birlikte Cumartesi ve Pazar günü 2 gün boyunca Ödemiş’in köylerinde sahadaydık. İlk gün ovaya ikinci gün yaylalara çıkartma yaptık. Koskoca 2 günün sonunda ortaya tek bir sorun çıktı. Üretici kazanmıyor! Girdiler yüksek! Maliyetler ağır! Elektriğe, mazota, gübreye zam üstüne zam! Ürünler para etmiyor! Ocakta tencere kaynayamıyor! Üretenin yüzü gülmüyor. Aracılar köylünün emeğiyle parasına para katarken, üreten maliyetler sebebiyle borçlarının üstüne borç katıyor!

“ ÇARE BİZİZ”

Biz dinledik, onlar anlattı. Kalem kalem notlarımızı aldık. Dedik ki, çare biziz! Bu yapılan yanlış tarım politikalarıyla iyileşemeyeceğimiz ortada! Bizim bunları çözecek gücümüzde var, arzumuzda var,  bilgimizde var! Köylü kalkınacak ki ülkemiz kalkınsın! Nasıl eskiden yurdun dört bir yanında kendimize yetecek, yiyecek ham madde tahıl grubu mahsullerimiz vardıysa Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında önce kendi kendimize yetebilecek ülke haline geleceğiz!

“İTHALAT ÜLKESİ OLMAKTAN ÇIKIP İHRACAT ÜLKESİ OLACAĞIZ”

Sonra da ithalat ülkesi olmaktan çıkıp ihracat ülkesi olma yolunda emin adımlarla yürüyeceğiz! Ve tüm bunları, siz değerli üretici abilerimiz kardeşlerimizle ve elleri nasırlı analarımızla yapacağız”

Editör: Haber Merkezi