HABER:BURCU TUNÇ

Kiraz Cumhuriyet Mahallesi Gümüşsuyu Caddesinde 2021 yılı Temmuz ayında İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından içme suyu şebekesi yenileme ve cadde düzenleme çalışmaları başlatılmıştı.

Eylül ayında kazı çalışmaları esnasında yer altından tahıl küpü çıkması sonucu Müzeler Müdürlüğü tarafından yapılan kazı ve incelemelerin ardından alınan kurul kararı ile Gümüşsuyu Caddesinin sit alanı olmasına karar verilerek çalışmalar durduruldu.

Kiraz’ın Gümüşsuyu Caddesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan fakat Temmuz ayından bu yana tamamlanmaması sebebiyle vatandaşlar da mağdur oldu. 

CHP Kiraz İlçe Başkanı Yücel Çetinkaya  Yerelgüç ve 3TVTR mikrofonlarına özel açıklamada bulundu. Başkan Çetinkaya yaşanan aksaklıklar ilgili bilgi vererek Kiraz halkından özür diledi. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Kiraz’a yakışır hale getirilmesi talimatı ile Gümüşsuyu Caddesinde çalışmaların yaz döneminde başladığını belirten CHP Kiraz İlçe Başkanı Yücel Çetinkaya, çalışmalar esnasında bulunan tahıl küpü sonrası Müzeler Müdürlüğünün bölgeyi sit ilan etmesi ile çalışmaların durdurulduğunu belirtti.

Tekrar çalışma yapılması kararı sonrası da hava şartları sebebiyle yağmurda asfaltlama çalışmalarını yapılamadığını söyleyen Başkan Çetinkaya, en kısa sürede hava şartları oluştuğunda hızlı bir şekilde çalışmaların bitirileceğini söyleyerek, Kiraz halkından özür diledi.

Editör: Haber Merkezi