HABER:SÜLEYMAN GÜLEROĞLU

Ödemiş Muhtarlar Derneği'ni ziyaret edip Ödemiş ile ilgili öneri ve projelerinin bulunduğu dosyayı Muhtarlar Derneği Başkanı Nihat Savuran'a takdim eden CHP Ödemiş Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Eriş önemli açıklamalarda bulundu.

Eriş şunları ifade etti: “Ödemiş bizim evimiz. Hepimiz kocaman bir aileyiz. Tüm hemşerilerimize eşit hizmet götürmemiz, ayrım yapmadan herkese aynı gönül yakınlığında olmamız ve herkese dokunmamız konusunda Genel Başkanımızın özel talimatı var. Genel Başkanımız tüm başkan adaylarımızdan günlük hayatta da bunu yapmalarını istiyor. Ben bunu zaten hayatımın her alanında uyguladım. Gerek mesleki hayatımda gerekse de diğer çalışmalarımda daima gönülleri kazanmanın, herkese temas etmenin önemini bildim. Tüm Ödemişlilerle bir gönül bağım oluştu. Bence de en büyük proje herkese dokunmak ve gönülleri kazanmaktır.

Ödemiş’in marka kent olması yolunda en önemli noktalardan biri de ‘Hep birlikte yönetme’ anlayışıdır. Bu sadece sözde kalmayacaktır. Hizmeti en iyi şekilde yerine getirmemizde meclis üyelerimizin desteği kadar muhtarlarımız da en büyük yardımcımız olacaktır. Yerel demokrasimizin temelinde muhtarlarımızın katkısını çok önemsiyorum.

Ödemiş’teki 99 mahalle muhtarımızla ‘Eşgüdüm encümeni’ oluşturacağız. Projelerin fikir aşamasında muhtarlarımızla sürekli fikir alışverişinde bulunacağız. Uygulama noktasında da muhtarlarımız sürekli olarak sürecin içerisinde projelerin takipçisi olacaklar. Her mahallede ne yapıyorsak bu adımı muhtarlarımızla koordineli olarak atacağız. Daha önce de dile getirdiğimiz bu ‘Eşgüdüm encümeni’ belediye çalışmalarının ortak akıl ile yürütülmesinde, ihtiyaçların vaktinde tespiti ve yerinden hizmet açısından anahtar bir görevde olacaktır.

Muhtarlarımızla oluşturacağımız, ‘Eşgüdüm encümeni’ yanında Ödemiş’te ekonomiye yön veren, Ticaret Odamız, Ticaret Borsamız, esnaf odalarımızla ve sivil toplum kuruluşlarımızla da sürekli olarak işbirliği içerisinde olacağız. Mutlaka öneri ve görüşlerini değerlendireceğiz. Projelerin gelişiminde ve uygulanmasında STK’lar da birer paydaş olacaklar ve böylelikle çalışmalarımızın her biri birer ‘Kent kararı’ olacak. Katılımcı yönetim anlayışı sadece bir söylemden ibaret olmayacaktır. Ödemiş’in pek çok sorunu için ses getiren çalışmalar yapan Yerel Gündem 21’in geçmişte temellerini atmıştık. Yerel Gündem 21’in günümüzdeki hali de Kent Konseyi de mutlaka daha aktif hale gelecek

Her ay yaptıklarımız, Belediye Meclisimizde görüşülür tartışılır. Bunun yanında belediye çalışmalarıyla ilgili, harcamalarıyla ilgili bilgilerin halka iletilmesi, harcanan her kuruşun hesabının Ödemiş halkına verilmesi de temel anlayışımız olacak

Belediyemizin her bir çalışanı bu kent için ter döküyor, evine lokma götürüyor. Biz her bir çalışanımızla aile havası içerisinde verimli bir biçimde çözüm odaklı bir anlayışla hareket edeceğiz. Sonuç almayı hedef olarak belirlemiş bir yönetim anlayışını birlikte uygulayacağız.

Tüm çalışanlarımız iç rahatlığı içerisinde olmasını isterim. ‘Eriş gelirse beni yerimden eder mi?’; ‘Ekmeğimi kaybeder miyim?’ gibi bir endişe yaşamasınlar. Her bir çalışan arkadaşım işinin hakkını bana değil Ödemiş halkına hesap vermeyi bir borç bilmelidir.

Belediyemizin çalışanları geçmişte bizimle çalışmış emekli olmuş büyüklerine ya da halen çalışan arkadaşlarımıza da bizim yönetim anlayışımızı sorabilirler. Geçmişimiz geleceğimizin aynasıdır.

Ben öğretmen iken nasıl her öğrencime aynı mesafede olmuşsam, eşit davranmışsam belediye çalışanlarıma karşı da aynı tutum ve davranış içerisinde oldum, olmaya da devam edeceğim. Kesinlikle bir ayrım söz konusu dahi olamaz. Emeğin en yüce değer olduğunu hiçbir zaman unutmadan; bir aile havası içerisinde herkesin emeğini ortaya koyması Ödemiş’in 99 mahallesindeki insanını yaşadığı yerde mutlu edecek hizmetleri eksiksiz yerine getirmesi bizim için önemlidir" dedi

.

Editör: Haber Merkezi