Perşembe Günü yapılan Ödemiş Belediyesi Ekim ayı Olağan Meclis Toplantısında gündemde bulunan ek 3 Madde ile birlikte toplam 24 maddenin yer aldığı toplantıda oylamalara  geçilmeden önce söz alan  Ödemiş Belediye Meclis Üyesi ve İlçe Başkanı Hamdi Halis İzmir’de ormanları yakan teröristlere kınayan bir açıklamada bulundu.

Halis, “İzmir’de ve Ege Bölgesi’nde çıkan orman yangınları, inanıyoruz ki bu çatı altında birlikte çalıştığımız her meclis üyemizin yüreğini yakmıştır. İzmir’in ormanları ve o bölgede yaşayan binlerce canlı yok olmuş, insanlarımızın malları zarar görmüş ve yerine belki de on yıllarca geri koyamayacağımız bir flora yok olup gitmiştir.

Terör örgütünün sebep olduğu anlaşılan bu yangınlarda doğamızı, canlılarımızı, İzmir’imizin ve çocuklarımızın geleceğini kundaklayan PKK terör örgütünü CHP Grubu olarak bir kez daha lanetliyor, bu türden alçak eylemlerle bizi yıldıramayacaklarını, korkutamayacaklarını meclisimiz ve kamuoyu ile bir kez daha paylaşıyoruz.”

"Amasız ve fakatsız lanetlemede aynı noktadayız"

Halis, “Terör, siyaset malzemesi yapılmayacak kadar hassas bir konudur. Siyasi rant sağlamak için bir dönem terör örgütleriyle pazarlıklar yapmak, başka bir dönem muhalefeti terör örgütüyle yan yana göstermeye çalışmak, bu ülkeye zarar verir. Siyaset uğruna ülkede kavga ve çatışma ortamı yaratır. Biz CHP Belediye Meclis Grubu olarak çağrıda bulunuyor ve son söz olarak diyoruz ki belediye meclisimiz, tüm üyeleriyle birlikte adı ister PKK, ister IŞİD ya da FETÖ veya her ne olursa olsun tüm terör örgütlerini amasız, fakatsız lanetleme konusunda aynı noktadadır.

Ödemiş halkı, bizlerden tartışma, kavga ve suçlama değil hizmet beklemektedir. Bunun bilinciyle CHP grubu olarak meclisimizde yer alan siyasi parti gruplarıyla birlikte kentimize ve ilçemize hizmet etmek için özveriyle çalışmaya devam edeceğiz.”

"Hiçbir zaman tereddüdümüz olmamıştır"

Halis, “Bu alçak örgütlerden daha bir hafta önce iki Mehmetçiğimizi şehit eden PKK, ülkemizin bölünmez bütünlüğüne kastetmiş; asker, polis, sivil, kadın, çocuk demeden on binlerce vatandaşımızı katletmiş alçak ve hain bir terör örgütüdür. Bizim CHP olarak bu konuda hiçbir zaman kafa karışıklığımız ya da tereddüdümüz olmamıştır” dedi.

Editör: Haber Merkezi