Hatice Çakır basın açıklamasında şunları ifade etti, “99. Yıldönümünü kutladığımız kurtuluş günümüz hepimize ve Ödemişimiz’e kutlu olsun.

15 Mayıs 1919’da İzmir’in işgali emperyalist ülkelerin yaptığı son darbeydi. Bu durum Mustafa Kemal ve vatan sevenler için kabul edilemezdi. Tüm bu olanlara karşı Mustafa Kemal 19 Mayıs 1919’da Samsunda kurtuluş meşalesini yakmıştı. 19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlayan kurtuluş harekâtı 30 Ağustos 1922’de zafer ile sonuçlanmıştır. Bu süreçte çok büyük mücadele ve savaşlar verilmiştir. Bu savaşların birçoğunda Mustafa Kemal ve silah arkadaşları ve de kuvvai-i milliye güçleri zaferle çıkmışlardır. Bu kurtuluş mücadelesinde Ege’nin yetiştirdiği yiğit efelerin katkısı çok olmuştur. Ödemiş 31 Mayıs 1919’da ulusal kurtuluş savaşında işgalcilere karşı ilk sivil direnişin ve halk savaşının örgütlendiği ilk kurşunun sıkıldığı yerdir. 3 Eylül 1922’ye kadar yiğit efelerimiz ve milis güçlerimiz düşman ile kahramanca çarpışmışlardır.

 Küçük Menderes Havzasındaki kuvvayi milliye direnişinin düzenli orduya desteği büyük olmuştur. Ödemiş’in 3 Eylül 1922’de Yunan işgalinden kurtarılması İzmir ve Ege’nin kurtuluşu için itici güç olmuştur.

  ‘’Geldikleri gibi giderler’’ sözüyle kurtuluş yoluna başlayan Mustafa Kemal ve silah arkadaşları bir ulusun dirilişine ve kuruluşuna ışık tutmuşlardır.

 “Ordular ilk hedefiniz Akdeniz’dir”Diyerek kahraman ordusuyla 9 Eylül 1922 de düşmanı İzmir’de denize döküp zafere ulaşmışlardır. Sonrasın da Mustafa Kemal modern Türkiye‘nin temelini atıp yaptığı devrimlerle ülkeyi birçok yeniliklerle buluşturdu.

 Cumhuriyetimizin kurucusu ebedi başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkalarına, kahraman şehitlerimize, gazilerimize sonsuz teşekkürler. Biz Cumhuriyet Halk Partisi ailesi olarak Atamızın izinde sonsuza dek ilelebet Cumhuriyetimize ve ülkemize sahip çıkmayı ant içiyoruz. 3 Eylül kurtuluş günümüz hepimize  kutlu olsun.”

Editör: Haber Merkezi